Cercar en aquest blog

7/06/2017

Territori i Sostenibilitat crea la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre


TES

Rull, al mig, durant la constitució de la Taula de Mobilitat, avui a Tortosa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presidit avui la reunió de constitució de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre com a òrgan de consens territorial de totes les polítiques de transport públic. La taula està formada per representants dels ajuntaments, consells comarcals, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) i la Generalitat. La voluntat del Govern és treballar conjuntament amb els agents i administracions locals la millora de les condicions de mobilitat de les Terres de l'Ebre, tant els aspectes relacionats amb la planificació com els que tenen a veure amb la millora dels serveis de transport i, especialment, del règim tarifari.

 

Per a Rull, aquesta Taula és "una de les expressions més clares d'equilibri territorial. D'una banda, perquè dotem el territori dels instruments per governar-se ell mateix i, de l'altra, perquè podrem fer polítiques de planificació estratègica solvents". El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat que el primer objectiu de la Taula és el d'elaborar el Pla Director de Mobilitat (PDM) de les Terres de l'Ebre. "Elaborarem un diagnòstic per conèixer quina és la mobilitat interna i cap a altres territoris tant dels passatgers com de les mercaderies i això ens permetrà fer una planificació en matèria d'infraestructures i de serveis". Rull ha manifestat que si aquest treball "es fa de manera participada i consensuada té molta més força, potència i estabilitat".

 

Gestió conjunta de la mobilitat

 

La Taula permetrà gestionar conjuntament la mobilitat a les Terres de l'Ebre fins a l'establiment definitiu a tot Catalunya del nou model de mobilitat dins del projecte de la T-Mobilitat. La Taula elaborarà propostes per a la planificació dels serveis de transport públic, de les infraestructures de transport i de la política de tarifes, entre altres.

 

Tal i com ha explicat el conseller, un dels primers treballs que farà la Taula serà l'elaboració i tramitació, conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES), del PDM de les Terres de l'Ebre, que servirà per planificar la mobilitat a les quatre comarques, tant des del punt de vista del transport públic de viatgers i les mercaderies, com del transport privat. El document es redactarà després d'un procés participatiu per garantir el màxim consens amb el territori.

 

Els membres de la Taula seran el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, el  director general de Transports i Mobilitat, el subdirector general de Transport Públic i Mobilitat, el director de l'IDECE, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, el director dels Serveis Territorials del DTES, el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior i representants dels consells comarcals de la Terra Alta, el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, i dels ajuntaments d'Amposta i Tortosa.