Cercar en aquest blog

7/11/2017

Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Gandesa acorden la millora de traçat d'un tram de la C-43 per afavorir la seguretat viària


Gandesa
El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà aquest any el projecte de millora de traçat d'un tram de la C-43 a Gandesa (Terra Alta) per afavorir la seguretat viària. El conseller Josep Rull i l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, s'han reunit a la seu del Departament i han acordat prioritzar aquesta actuació en el marc de la futura variant d'aquesta carretera al seu pas pel nucli urbà.
 
El projecte abastarà un tram de 900 metres de la C-43 i consistirà en la millora d'un revolt, corresponent al Coll de la Font, i la construcció d'una rotonda, per afavorir la comoditat en la conducció i facilitar la canalització del trànsit. Aquesta obra comptarà amb una inversió d'uns 2,7 MEUR. El conseller Rull va exposar durant la reunió que el Departament finalitzarà aquest any la redacció del projecte constructiu que definirà les característiques d'aquesta actuació, per tal d'executar les obres l'any que ve.
 
Futura variant de Gandesa
 
La millora que ara s'impulsa representa, d'altra banda, una primera fase de la construcció de la variant que permetrà als vehicles de pas per la C-43 evitar l'interior del nucli urbà de Gandesa. Aquesta variant, que connectarà amb la carretera N-420, comporta una inversió estimada d'11 MEUR. El projecte constructiu de la segona fase de la variant quedarà redactat durant el 2018.