Cercar en aquest blog

7/05/2017

Una nova empresa pública del CatSalut, Salut Terres de l'Ebre, gestionarà l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre


Una nova empresa pública del CatSalut, Salut Terres de l'Ebre, gestionarà l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat avui que una nova empresa pública del Servei Català de la Salut (CatSalut), anomenada Salut Terres de l'Ebre, gestionarà l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre. L'entitat començarà a funcionar a partir de l'abril de l'any vinent, que és quan finalitza la relació del centre amb Gecohsa, l'empresa fins ara responsable de l'hospital. Aquest model d'un ens territorial està previst que s'estengui a tot Catalunya i d'aquesta manera cada regió sanitària tindrà una empresa del Catsalut que podrà gestionar la xarxa assistencial del territori.
 
Comín ha defensat que l'empresa Salut Terres de l'Ebre és la millor solució per a l'hospital de Móra i ha recordat que queda oberta perquè "altres actors assistencials s'hi puguin incorporar". Això sí, ha deixat clar que tot sempre es farà amb el consens del territori. "Es tracta d'un gran pas per a Móra i un primer pas per a tot el país. A les Terres de l'Ebre iniciem una transformació sobre com volem gestionar el sistema sanitari", ha destacat el conseller.
 
Precisament, la intenció del Departament és que el CatSalut tingui un instrument de gestió a tots els territoris de Catalunya. "Hem de repensar el nostre sistema en clau territorial i de xarxes territorials per garantir la proximitat, l'equitat i que tots els centres puguin assegurar el seu futur. Cada regió ha de tenir la pròpia seva xarxa", hi ha afegit. En algunes regions, com les Terres de l'Ebre, s'hauran de crear noves entitats, però en d'altres el CatSalut ja en té una de pròpia, tot i que s'haurà de modificar la seva concepció: "Són instruments concebuts per gestionar un centre en concret i ara ho seran per a tot el territori", ha ressaltat el conseller, el qual ha subratllat que, amb el nou model, cada regió sanitària tindrà dues "grans" potes: la de l'Institut Català de la Salut (ICS) i la que es construirà del CatSalut.