Cercar en aquest blog

8/02/2017

L’Ajuntament de Tivissa presenta la programació de la quarta edició de ‘Les nits a la Baranova’

La regidora de Festes de l'Ajuntament de Tivissa, Montse Pagès, ha presentat als mitjans de comunicació la programació de la quarta edició de la iniciativa cultural 'Les nits a la Baranova'. A la roda de premsa també hi ha assistit Emi Turull, que va idear i impulsa el projecte 'Enamora't de la lírica!'.

La iniciativa cultural 'Les nits a la Baranova' té l'objectiu de recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça tivissana en un espai de convivència lúdico-festiva, propiciat per la fresca i la bona climatologia estiuenca que hi ha als capvespres. La plaça de la Baranova és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

Durant la presentació, Montse Pagés ha destacat que "les Nits a la Baranova i Enamora't de la Lírica són un projecte engrescador amb una programació que incorpora activitats per tots els dissabtes d'agost". Segons Pagés, "les Nits a la Baranova de Tivissa ja són un esdeveniment de referència cultural, artístic, musical i líric del sud del país i fan possible que el dinamisme cultural de Tivissa sigui encara més conegut". Montse Pagés ha recordat "l'èxit assolit durant les passades edicions d'aquesta iniciativa cultural", ha fet especial referència "als dos concerts de l''Enamora't de la lírica!' i a la "novetat d'aquesta edició", que consisteix en una festa popular commemorativa dels 90 anys de la plaça de la Baranova. Segons ha avançat la regidora tivissana, "serà una festa que inclourà l'estrena de la pel·lícula '90 anys de la Baranova', un reconeixement a Lluís Brull, impulsor de la iniciativa ciutadana que va fer possible l'any 1927 les obres d'urbanització de la plaça, i un fi de festa especial que comptarà amb les actuacions dels joves cantants Ivan i Mikel i el seu pare Mikel Herzog, vinculats familiarment a Tivissa".

Aquesta edició de "Les Nits a la Baranova" també inclou el concert "Moments simfònics", a càrrec de la Banda de Música de Benissanet, i una nova edició del ja popular cinema a la fresca amb la pel·lícula 'Piratas del Caribe, la venganza de Salazar'.

Montse Pagés ha agraït la participació i col·laboració dels diferents esponsors i patrocinadors de "Les Nits a la Baranova", que fan possible que "aquesta iniciativa cultural no li costi ni un cèntim al poble de Tivissa"

Per la seva part, Emi Turull, la persona que va idear i impulsa el projecte 'Enamora't de la lírica!', ha reiterat que, "davant les moltes peticions, aquest any també hi haurà dos concerts, que tindran lloc el divendres 18 i el diumenge 20 d'agost, a l'interior de l'església arxiprestal de Sant Jaume, un escenari magnífic, un espai amb excel·lents condicions acústiques que permeten gaudir de la bellesa de les veus dels artistes i de la interpretació musical del pianista". Segons ha avançat Emi Turull, el programa dels dos concerts d'aquesta tercera edició d''Enamora't de la lírica!' està basat en peces conegudes del 'bel canto' italià, i també inclourà diverses peces destacades i populars del món operístic.

Els dos concerts d'aquesta edició comptaran amb l'actuació de la soprano Sara Blanch, natural de Darmós, acompanyada divendres pel tenor Marc Sala i diumenge pel baríton Carles Pachón. Els dos concerts també comptaran amb l'acompanyament al piano de Josep Buforn, i coordinació artística del professor i reconegut crític d'òpera, Roger Alier, i de Jordi Maddaleno.

Una de les novetats d'aquesta edició 'Enamora't de la lírica!' és que la venda d'entrades es fa per internet a través de la web www.turismetivissa.cat.