ROL

9/24/2008

Ebre Gourmet participa al Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs i patrocina un dels premis

Ebre Gourmet, la Fira Gastronòmica de les Terres de l’Ebre, ha participat a l’edició d’enguany del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs que es va celebrar el passat dilluns al mercat municipal de Vinaròs. Més enllà de concursar, Ebre Gourmet va patrocinar el premi al Plat Lliure, dotat en 400 Euros, i va oferir l’aperitiu a peu dret que es va fer posteriorment a l’Ermita de Vinaròs.

Al Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí van participar 11 restaurants de tot Espanya i en representació d’Ebre Gourmet va concursar el restaurant Ecodunas-Riumar, amb els cuiners Carles Sabaté i Elezar Calvo, que van elaborar el plat “Lo Delta”, un embolcall de llagostins simbolitzant el Delta de l’Ebre. Pel que fa al Plat Lliure van presentar el “Magret dunas” elaborat a base de magret d’ànec del Delta de l’Ebre amb salsa de xocolata i vi negre i una duna d’arròs a la taronja. Finalment el primer premi se’l va emportar el restaurant El Bodegón de Daimiel (Ciudad Real) i el premi al Plat Lliure, patrocinat per Ebre Gourmet, se’l va emportar el restaurant El Rojo Cereza d’Alzira (Valencia) i que va entregar la regidora de Turisme Comerç i Fires de l’Ajuntament de Deltebre, Teresa Culvi. Cal destacar que el tercer premi del Concurs va recaure en el restaurant Les Moles d’Ulldecona, que participa en l’edició d’enguany d’Ebre Gourmet.

Com és tradició, el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí va acabar amb un sopar de gala a l’Ermita de Vinaròs. Ebre Gourmet va oferir un aperitiu a peu dret, servit per Curto Catering, a base de productes del Delta de l’Ebre. Cal destacar l’aportació que van fer Ànecs del Delta de l’Ebre Luisiana i Angulas y Mariscos Roset a l’hora d’oferir aquest refrigeri.

Al sopar es van repartir també 100 invitacions especials entre els convidats per a assistir a la fira Ebre Gourmet i es van repartir 100 saquets d’arròs del Delta de l’Ebre esponsoritzats per Herba-Nomen.

Ebre Gourmet es celebrarà entre l’11 i el 13 d’octubre al Centre Cívic de Deltebre i té com a objectiu promocionar els productes i la cuina de qualitat de les Terres de l’Ebre. A la fira participaran 28 expositors en representació dels principals sectors de producció del nostre territori i també hi estaran presents 35 restaurants i prop de 50 cuiners.