Cercar en aquest blog

6/25/2009

Convergència endega una campanya per col·laborar amb les entitats socials a minimitzar la crisi econòmica

El 10 de novembre del 2008, Artur Mas, Felip Puig, Montserrat Candini i Josep Lluís Cleries es reuneixen amb entitats socials del tercer sector. Convergència observa que la crisi està passant factura en molts àmbits de la nostra societat, no tant sols econòmics i empresarials sinó també, i de forma molt dura, socials. És per aquest motiu que els dirigents convergents creuen que les iniciatives que es puguin presentar en els diferents àmbits parlamentaris no serien prou eficaces si, prèviament, no hi ha reunions amb els sectors per escoltar les seves necessitats, traslladar-les a les cambres parlamentàries i fer-ne un seguiment de les mateixes així com fer un seguiment del desenvolupament de la crisi.

La primera taula sectorial que es reuneix és la "Taula de la pobresa". I, com hem dit abans, el passat novembre la direcció nacionalista s'asseu amb entitats que tenen com a objectiu principal combatre la pobresa a casa nostra com Càritas, Creu Roja, Fundació Arrels, Banc dels Aliments, Fundació Engrunes, Trini Jove, Casal d'Infants del Raval, entre d'altres, per analitzar com la crisi està afectant a les persones en risc d'exclusió social.

Una de les primeres inquietuds que apareix és la saturació i manca de recursos que tenen aquestes entitats al veure com el nombre de persones necessitades creix de forma considerable. Aquesta inquietud s'incrementa en les posteriors reunions que la "Taula de la pobresa" ja ha dut a terme. Algunes d'aquestes entitats han incrementat en un 50% les demandes d'aliments i d'articles de primera necessitat.

D'aquí neix la campanya "Convergència Solidària", que ja s'ha iniciat en alguns territoris i que de forma general arrenca avui i continuarà tot el juliol i es reenganxarà el mes de setembre. Aquesta campanya té dos objectius. Un, portes endins, que pretén conscienciar la militància convergent de la necessitat d'incrementar la solidaritat amb famílies que estan tocant el llindar de la pobresa. I una, portes enfora, que passa per donar suport a les entitats que es dediquen a ajudar als més necessitats per la important tasca que porten a terme. Tot i això Convergència està convençuda que l'efecte de la campanya traspassarà les portes dels locals del partit i que podrem contribuir a la sensibilització del conjunt de la societat. 

Què és "Convergència Solidària"?

"Convergència Solidària" és una campanya tant senzilla com necessària. Convergència Democràtica de Catalunya recollirà en els seus locals arreu del territori aliments de primera necessitat (arròs, farina, cereals, llet, llegums) amb data de caducitat amb prou marge, o que no caduquin, Aliments ben envasats i en bon estat de conservació que permetin una distribució fàcil. També es recollirà roba i altres articles de parament que puguin ser d'utilitat, segons les necessitats de les entitats contactades.

En cada una de les federacions hi haurà un responsable de campanya que faran d'enllaç amb les entitats per saber les necessitats i fer el repartiment final del material recollit.

El tret de sortida ha estat una carta personal d'Artur Mas als militants on els anima a participar en aquesta campanya, i una carta dels diferents presidents d'agrupació per donar els detalls de la campanya segons el territori. A més, s'han imprès cartells i targetons que es penjaran i repartiran als locals per intentar exportar la campanya a aquelles persones que, sense ser militants, vulguin col·laborar-hi.

Un cop acabada la campanya, cada una de les agrupacions i les federacions faran la redistribució dels aliments i altres articles entre les entitats del seu territori.

"Convergència Solidària" és una campanya basada en el treball conjunt de l'Àrea Sectorial encapçalada per Montserrat Candini i dirigida pel que fa a temes socials per Josep Lluís Cleries, amb l'àrea territorial controlada per Lluís Corominas. En total, Convergència obrirà les portes de 13 locals a Barcelona ciutat, 79 a la Regió primera, 17 locals a les comarques centrals, 8 a Terres de l'Ebre, 13 a Tarragona, 11 a Lleida, 23 a Girona i 9 a l'Alt Pirineu. 

A les Terres de l'Ebre els responsables de la mateixa seran en Xavier Pallarès i Mercè Santmartí com a Federació de Terres de l'Ebre i en Eduard Robert com a coordinador sectorial.