L'espectacle, Cançons d'ahir per la memòria d'avui, ha estat organitzat pel COMEBE dins la setmana cultural de Batea, i esdevé un tribut als clàssics de la Nova Cançó: Ovidi, Raimon, Llach, o bé Maria del Mar Bonet, en combinació amb temes del jove cantautor i que pertanyen al seu últim treball "La mà dels qui t'esperen".
Sens dubte, una oportunitat excepcional de reviure la cançó d'autor. El concert és gratuït.
La mà dels qui t'esperen (Temps Record, 2009) és el tercer treball discogràfic del cantautor. En aquest nou recull, que surt al carrer dos anys i mig després d'editar El camí cap a nosaltres (RGB Suports, 2007), hi apareixen nous elements per ajudar-nos a entendre que la cançó d'autor i de protesta és una eina, encara vigent, per explicar històries que surten, inevitablement, de la necessitat de fer preguntes. En aquest nou disc, el cantautor de Riudebitlles troba un llenguatge a mig camí de la prosa i la poesia, i reflexiona sobre la realitat més immediata, aquella que conviu amb els problemes, els carrers i les persones. Freixas aposta per un discurs més proper, sempre incisiu, per parlar del país, de l'amor, del treball i de la identitat. Però també dels dubtes i de les desigualtats que els originen. La mà dels qui t'esperen pretén posar damunt la taula la urgència de la presa de consciència, la importància que l'individu, com a actor de la societat, entengui la funció de força del col·lectiu, la necessitat de trobar respostes i no retrocedir en l'intent.
Amb més de cinc anys damunt dels escenaris i més de 500 concerts a les seves espatlles, Cesk Freixas planteja, a qui l'escolti, la necessitat tan antiga de dialogar. Segons el mateix cantautor, 'per tot això, potser cal que deixem de parlar de cançó de protesta i comencem a parlar de la cançó de proposta'. --