ROL

10/21/2013

Capella: ‘Demanarem al ministre d’Indústria accions jurídiques i assumpció de responsabilitats polítiques pel projecte Castor’

La senadora republicana, Ester Capella, preguntarà al ministre d'Indústria demà la tarda en el Ple del Senat sobre les accions jurídiques i polítiques que emprendrà el Govern espanyol per evitar que el projecte Castor continuï perjudicant els habitants de les Terres de l'Ebre i del Sénia. Capella ha fet saber que 'cada dia que passa és més evident que el projecte Castor, amb el seu magatzem de gas submarí, s'ha de tancar de manera definitiva, tal com demanem Esquerra Republicana'. La senadora ha fet referència a l'estudi sobre els riscos potencials derivats de la injecció de gas natural a la plataforma Castor elaborat per l'Institut de Geociències i la Universitat Complutense de Madrid i pel qual Ecologistes en Acció ha presentat una denuncia davant la Fiscalia de Tarragona. 'Ningú no ens pot assegurar al 100 % que si es torna a posar en funcionament el magatzem de gas submarí no tornaran a produir-se nous terratrèmols, i els diversos estudis així ens ho diuen', ha expressat Capella després que aquest darrer cap de setmana s'han tornat a registrar tres nous sismes al davant de la costa ebrenca.

Després de la sentència del Tribunal Suprem que desestima el recurs presentat pel Govern espanyol contra la clàusula de la concessió del magatzem de gas a l'empresa Escal UGS, per la qual l'Estat hauria de compensar l'empresa i que considerava 'abusiva', Capella preguntarà al ministre quines seran les noves accions jurídiques que pensa emprendre el Govern espanyol. 'No volem que els contribuents hagin d'assumir el cost del tancament del projecte Castor mitjançant l'encariment dels rebuts del gas i li demanarem que s'emprenguin accions jurídiques contra els que ens han portat a aquesta situació. A més, també li demanarem que assumeixin responsabilitats polítiques totes les persones que han fet possible que s'hagi autoritzat aquest projecte sense tenir en compte, per exemple, els estudis de riscos sísmics', ha manifestat la senadora republicana.