L'Ajuntament de Tivissa, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, la Mancomunitat d'Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT) i el Museu
d'Arqueologia de Catalunya, amb la col·laboració de l'empresa Món Iber Rocs S.L i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a Terres de l'Ebre, han organitzat una visita guiada al Castellet de Banyoles, un dels poblats ibèrics més importants de Catalunya, que ha comptat amb la participació de més de quaranta persones, majoritàriament empresaris, agents turístics i mitjans de comunicació del territori.
L'objectiu principal d'aquesta visita, que també ha comptat amb la participació de l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, i del director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Xavier Llovera, ha estat la presentació d'un dels actius turístics més importants de Tivissa, el Castellet de Banyoles, i donar a conèixer el tipus de visites guiades que es poden fer en aquest jaciment ibèric, realitzades per arqueòlegs de la Universitat de Barcelona (UB).
Segons Rafel Jornet, arqueòleg de la UB i membre de Món Íber Rocs SL, Recerca i difusió de la cultura ibèrica, el Castellet de Banyoles és el jaciment arqueològic més extens de les Terres de l'Ebre, envoltat d'un entorn natural privilegiat i mirador excepcional sobre el riu Ebre. Jornet també ha explicat que aquest enclavament arqueològic "pot esdevenir un element potenciador del patrimoni cultural que enriqueix l'oferta turística de les Terres de l'Ebre". En aquest sentit i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tivissa, s'ha organitzat una oferta de visites guiades adreçades als centres educatius de primària i secundària, i als sectors turístics tant de l'àmbit cultural com també familiar. Per la realització d'aquestes visites guiades es compta amb la figura de l'anomenat arqueòleg-monitor, un professional de l'arqueologia vinculat al projecte científic i didàctic del Castellet de Banyoles.
A més, l'oferta de la visita guiada també inclou la possibilitat de complementar la visita amb la realització de tallers didàctics sobre les tècniques constructives
antigues, el significat de l'escriptura ibèrica o el procés de transformació de les fibres vegetals. També s'ofereixen tallers sobre l'elaboració de pa o de ceràmica a mà. La concertació d'aquestes visites guiades i de les activitats es pot fer al telèfon 977 417 551 o bé al correu electrònic turisme@tivissa.cat.