El cuiner Nandu Jubany apadrina aquesta segona edicióEl director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal, ha presentat les activitats de la II edició de la SetmanaBio programades en aquesta demarcació.
La SetmanaBio, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 8 de juny, compta
amb més de 160 activitats programades arreu del territori català. Durant aquests
dies, hi haurà xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats
infantils, visites guiades a explotacions, menús especials a restaurants,...
Aquesta iniciativa té com a objectiu agrupar diverses actuacions amb la finalitat
de promoure i donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològiques i ifondre-
les i promocionar-les sota un paraigua comú. De fet, el Programa de foment de
la producció agroalimentària ecològica 2012-2014 ja preveia crear una setmana
verda catalana de promoció dels aliments ecològics, semblant a la Primavera Bio
italiana i al Printemps Bio francesa.
En el cas concret de les Terres de l'Ebre, s'han programat més de 50 activitats.
N'hi ha de formatives i de divulgació, adreçades tant a infants i famílies com a
professionals de l'agricultura que vulguin millorar els seus coneixements en les
tècniques ecològiques i biodinàmiques.
Cal destacar que tots els sectors productius (oli, vi, verdura, cítrics, arròs i fruita
dolça) estaran presents durant la II edició de la SetmanaBio, apadrinada pel cuiner Nandu Jubany. Aquests sector proposen activitats divulgatives on s'explicarà als visitants el què fan i com ho fan.
En aquesta segona edició tindran un paper important també les botigues. Aquestes faran presentacions diàries amb tastos i explicacions dels mètodes de treball i elaboració d'alguns productes.
Finalment, 12 restaurants s'han sumat a aquesta iniciativa i oferiran menús amb productes ecològics i de proximitat. Prèviament, s'han fet trobades entre productors, distribuïdors i restauradors per establir nexes i intercanviar informació.
La SetmanaBio, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 8 de juny, compta
amb més de 160 activitats programades arreu del territori català. Durant aquests
dies, hi haurà xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats
infantils, visites guiades a explotacions, menús especials a restaurants,...
Aquesta iniciativa té com a objectiu agrupar diverses actuacions amb la finalitat
de promoure i donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològiques i ifondre-
les i promocionar-les sota un paraigua comú. De fet, el Programa de foment de
la producció agroalimentària ecològica 2012-2014 ja preveia crear una setmana
verda catalana de promoció dels aliments ecològics, semblant a la Primavera Bio
italiana i al Printemps Bio francesa.
En el cas concret de les Terres de l'Ebre, s'han programat més de 50 activitats.
N'hi ha de formatives i de divulgació, adreçades tant a infants i famílies com a
professionals de l'agricultura que vulguin millorar els seus coneixements en les
tècniques ecològiques i biodinàmiques.
Cal destacar que tots els sectors productius (oli, vi, verdura, cítrics, arròs i fruita
dolça) estaran presents durant la II edició de la SetmanaBio, apadrinada pel cuiner Nandu Jubany. Aquests sector proposen activitats divulgatives on s'explicarà als visitants el què fan i com ho fan.
En aquesta segona edició tindran un paper important també les botigues. Aquestes faran presentacions diàries amb tastos i explicacions dels mètodes de treball i elaboració d'alguns productes.
Finalment, 12 restaurants s'han sumat a aquesta iniciativa i oferiran menús amb productes ecològics i de proximitat. Prèviament, s'han fet trobades entre productors, distribuïdors i restauradors per establir nexes i intercanviar informació.