ROL

3/17/2016

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre dóna suport a la manifestació per la sinistralitat a l’N-340

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presentant aquest matí els nous representants territorials de diversos departaments de la Generalitat que han incorporat nous membres, o bé han substituït el titular amb representants d'altres 
departaments, a l'espera del nomenament del responsable de la Coordinació Territorial de Joventut. 

Així, el nou Govern territorial incorpora 5 nous representants als departaments de Salut, Ismael Piñas; de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez; de Justícia, Montserrat Ingla; de Treball i Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, i al d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau. Al mateix temps, ha donat a conèixer els canvis als departaments d'Ensenyament, on la nova directora territorial és ara Manolita Cid, que la passada legislatura estava al capdavant dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família; i al departament d'Interior amb Joan Juan, que la legislatura passada era el responsable dels Serveis Territorials de Justícia. 

La resta de membres del Consell de Direcció del Govern a l'Ebre mantenen les responsabilitats de la legislatura passada. Així, Rosa Peig Compte continua com a directora territorial de Governació, Administracions Públiques i Habitatge; Ferran Bladé Pujol és el director territorial de Cultura; Mercè Miralles continua al capdavant dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement; Joan Manuel Martín Masdeu es manté com a director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE); Carme Valls continua com a coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD) i Cinta Espuny Vidal com a representant territorial de l'Esport.

D'altra banda, en aquesta primera reunió del nou Govern de la generalitat a les Terres de l'Ebre s'han plantejat les propostes de redistribució del nou Edifici de la Generalitat al carrer Montcada, que acollirà tots els serveis territorials dels departaments, que actualment estan en espais de lloguer a la ciutat de Tortosa. El delegat del Govern ha destacat que "les obres d'edificació van a un bon ritme i confiem en què puguin estar enllestides a finals d'aquest 2016, per tal que el primer semestre de 2017 entri en funcionament". Un nou edifici que aglutinarà diversos serveis de la Generalitat a les Terres de l'Ebre i que "suposarà un abans i després en la gestió dels tràmits oficial per a la ciutadania, ja que l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) facilitarà i agilitzarà la tramitació" – ha explicat Xavier Pallarès. Al mateix temps, també ha avançat que les properes setmana, arran de la reestructuració dels diferents departaments, l'Oficina de Consum, ara al carrer de la Rosa de Tortosa, passarà a la seu dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement (c. Montcada, 32) de qui depèn, mentre que els serveis de treball, fins ara al carrer Montcada, es traslladaran al carrer de la Rosa amb el SOC.

El delegat del Govern també ha explicat que els Mossos d'Esquadra estan preparant un dispositiu especial per aquest proper dissabte, 19 de març, en motiu dels talls de la N-340 i les marxes lentes a l'AP7 per la protesta ciutadana contra l'alta sinistralitat de la via nacional i la petició de gratuïtat de l'AP7. En aquest sentit, Xavier Pallarès ha avançat que participarà en aquesta manifestació ja que "el Govern farà costat a la ciutadania de les Terres de l'Ebre per la reivindicació de la millora de la N-340 i per reclamar els mateixos serveis que tenen a la resta de l'Estat espanyol. Volem les mateixes infraestructures que qualsevol zona de 
l'Estat: una via ràpida de pagament, una via ràpida gratuïta i una via fèrria en condicions que doni els mateixos serveis a la nostra ciutadania, perquè també ens ho mereixen"

Finalment, Xavier Pallarès també ha avançat que si el cabal de l'Ebre ho permet, tenint en compte que ha de ser inferior als 800hm3/s, el proper dijous 24 de març en motiu del període de la festivitat per la Pasqua, s'iniciarà la campanya de navegabilitat al riu. 

Currículums

Ismael Piñas i Forcadell (Amposta 1954) és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Medicina Interna i en Ginecologia i Obstetrícia, i llicenciat en Gestió de la Informació per la Universitat Oberta de Catalunya. Compta amb un postgrau en Model EFQM d'Excel·lència Empresarial i un màster en Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Actualment, exercia com a facultatiu especialista en Obstetrícia i Ginecologia al Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del CAP Baix Ebre. També havia treballat com a facultatiu especialista en Medicina Interna a Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i havia estat director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l'Ebre.



Joan Juan Aixa (Ampolla 1975) és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i especialista en Gestió i Administració Local per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins l'actual nomenament com a director territorial d'Interior, havia estat director territorial de Justícia (2011 – gener 2016), i anteriorment cap del Servei Territorial de Joc i Espectacles del Departament d'Interior (206 – 2011) i funcionari del cos superior d'administració general del Departament de la Presidència (2001 – 2006). A més a més, és formador intern de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (2009 – actualitat).


Antonio Suárez Franquet (Riba-roja d'Ebre 1979) és llicenciat en Biologia, especialitat biosanitària per la Universitat de Barcelona; diplomat en Estudis Avançats de Ciències Mèdiques Bàsiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i beca pre-doctoral URV Recerca i Docència de la Facultat de Medicina de la URV. Actualment, exercia de professor d'Ensenyament Secundari – Formació Professional. La seva trajectòria política s'inicia el 2007 com a regidor de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre, d'on és alcalde des del 2011 i fins a l'actualitat; a més també és conseller comarcal de la Ribera d'Ebre i és membre de l'executiva de la Federació de CDC Terra de l'Ebre des del 2012.

 

Montserrat Ingla Torné (Sant Carles de la Ràpita 1956) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Actualment, era la responsable territorial de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, on treballava des del 1981, i temporalment va assumir les funcions de cap de Gestió i personal dels Serveis Territorials de Cultura; a més,  és formadora de l'Escola d'Administració Pública. Ha estat professora de llengua i literatura catalanes; membre de la Junta Permanent de Català i també del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i membre del Consell Editorial, en l'edició de Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, i del Consell Conjunt del diari El Punt. Ha col·laborat amb l'Institut d'Estudis Catalans, l'Observatori de la Llengua Catalana i amb l'Institut Ramon Llull i  és coautora del manual Català per a periodistes de les Terres de l'Ebre.



Rosanna Fatsini Bonilla (Tortosa 1976) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i postgrau en Planificació del Corpus i Assessorament Lingüístic per la URV. Actualment, exercia com a professora de Llengua catalana i literatura.


Ferran Grau Verge (Tortosa 1960) és llicenciat en Geografia i Història i doctor en Didàctica de les Ciències Socials. Actualment, exercia com a professor catedràtic de Geografia i Història a l'Institut Sales i Ferré (1993-2016), i anteriorment havia estat mestre (1982-1993). 

Membre d'associacions sobre patrimoni natural i històric, és cofundador del Centre d'Estudis d'Ulldecona i coordinador de la revista Raïls, i president del Grup d'Estudis "Rossell 750 Aniversari". És autor o coautor, entre d'altres, d'Ulldecona setcentista (2vol); Ulldecona. 

Història i territori; Rossell (1833-1923) La implantació del liberalisme en un poble del corredor prelitoral del Maestrat; El riu Sénia. Activitats humanes i transformació del paisatge;  i  Guerra i territori. Alguns aspectes de la Guerra del Francès als pobles de banda i banda del riu de la Sénia. 

És membre de MésUlldecona – ERC i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)



Manuela Cid i Espuny (Amposta 1963) és llicenciada en Filologia Anglo-germànica per la Universitat de Barcelona, programa de doctorat Lexicologia i lexicografia de la Universitat de Barcelona i estudis de grau de Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Fins al nomenament com a directora territorial d'Ensenyament, havia estat directora territorial de Benestar Social i Família a les Terres de l'Ebre (2011-2016) i, temporalment, directora territorial del Departament a Tarragona (2013). Anteriorment, havia exercit com a docent en diversos centres educatius i havia estat directora de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Amposta, on també havia impartit classes. La seva participació en la vida política s'ha centrat al municipi d'Amposta, on és regidora del grup local de CIU des del 2015.