ROL

10/29/2018

Oberta la inscripció a la Jornada de Productes i Venda de Proximitat on es presentarà la diagnosi sobre la comercialització del producte agroalimentari riberenc

Dimecres 7 de novembre al matí se celebra a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre la Jornada de productes locals i venda de proximitat, valor de territori a la Ribera d'Ebre, destinada als productors i agents relacionats amb el sector agroalimentari de la comarca. L'objectiu és impulsar els canals de venda de proximitat i producte local a la Ribera, a partir d'unes línies d'actuació prioritàries, estratègies i accions que poden contribuir a valorar el producte i les persones que hi ha al darrere. L'acte, que forma part de les accions previstes dins el projecte Ribera d'Ebre Viva 2018, culmina tot un any de treball al voltant del producte agroalimentari riberenc, i servirà també per presentar la Diagnosi de circuits curts de comercialització del producte de la Ribera d'Ebre, en el que les tècniques comarcals fa mesos que treballen per conèixer la realitat del sector a la comarca. Per fer aquest estudi s'han entrevistat productors i elaboradors de tots els pobles riberencs, així com empreses de restauració, menjadors escolars, comerços i altres agents vinculats amb el producte local. Casos d'èxit d'altres territoris La jornada també servirà per conèixer iniciatives d'altres territoris, concretament el treball que s'ha fet al Pallars Jussà amb el projecte Al teu gust, aliments del Pallars, que ha convertit el producte agroalimentari de la comarca en un dels seus motors econòmics; i també la tasca de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, que ha estat capaç de crear complicitats entre entitats públiques i privades i superar fronteres administratives per impulsat el producte i altres projectes en aquell territori.