ROL

1/07/2025

La guiametana Dèlia Perpiñà Ginè, nova directora gerent de Prodeca

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, mitjançant el comitè de direcció de Prodeca, la promotora dels aliments catalans, ha nomenat Dèlia Perpiñà Ginè com a nova directora gerent d'aquest organisme, posant fi a una etapa de vuit anys sota la direcció d'en Ramon Sentmartí, a qui s'agraeixen els serveis prestats. Aquest canvi arriba amb l'objectiu de continuar impulsant el sector agroalimentari català i reforçar la seva projecció tant a escala nacional com internacional.

Nascuda a Els Guiamets, Priorat, Perpiñà compta amb una trajectòria professional consolidada en àmbits clau per a l'activitat promotora de Prodeca com el màrqueting, la comunicació corporativa, l'enoturisme i la promoció internacional. Filla de pagès, disposa d'una sensibilitat especial i un fort compromís cap al sector agroalimentari, la qual cosa ha estat determinant en el seu recorregut professional.

Periodista de formació, va iniciar la seva carrera en el sector editorial, on va treballar durant cinc anys, abans de redirigir el seu camí professional amb un màster en Màrqueting i Vendes que li va permetre especialitzar-se en el desenvolupament d'estratègies de màrqueting i producte en l'àmbit de l'enoturisme i la gastronomia, principalment.Com a responsable de projectes a una consultoria d'estratègia i innovació turística, va coordinar diferents projectes arreu del territori català on la planificació estratègica, la creació de creació de producte turístic, la segmentació i la promoció van ser la seva especialitat durant vuit anys.

El 2021, es va incorporar a l'Agència Catalana de Turisme com a assistent executiva de la directora general de Turisme, etapa en què va guanyar experiència en el desenvolupament de projectes d'impacte nacional i internacional i en la gestió dels procediments propis de l'administració pública. Posteriorment, el febrer de 2024, va assumir el lideratge com a gerent del projecte "Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025", coordinant accions entre diferents departaments de la Generalitat per fer valdre la gastronomia catalana a Catalunya i arreu del món.

Delia Perpiñà arriba a Prodeca amb una visió estratègica, capacitat d'organització i treball en equip, i una marcada orientació a aportar valor i innovació en l'àmbit agroalimentari. Prodeca reforça amb la seva incorporació el seu compromís amb la promoció i la internacionalització del sector agroalimentari català, clau per al desenvolupament econòmic i social del territori.

Sobre PRODECA

PRODECA és una empresa pública adscrita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans i el suport a la comercialització i internacionalització de les empreses catalanes del sector. Facilita la participació de les empreses catalanes a les principals fires agroalimentàries internacionals i nacionals, organitza trobades amb compradors i importadors del sector, ofereix programes de suport en comercialització i iniciació a l'exportació, elabora i implementa estratègies de posicionament de producte i de promoció de la marca Catalunya agroalimentària, realitza assessorament en diversificació i consolidació comercial a països tercers, prepara informes de mercats i tendències, disposa d'eines d'autodiagnosi i d'anàlisi d'oportunitats en comercialització i internacionalització per a les empreses del sector, entre d'altres activitats.

PRODECA treballa coordinadament amb les associacions professionals, entitats i agents que intervenen en la promoció, comercialització i internacionalització agroalimentària, i participa en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana i la Dieta Mediterrània, com a eines de valorització i millora del posicionament dels nostres productes i empreses, a Catalunya i al món.