Cercar en aquest blog

4/24/2008

El conseller Maragall inaugura els Serveis Educatius del Montsià i presideix l'homenatge a Josep Roncero, el mestre més veterà de Catalunya

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha inaugurat avui els Serveis Educatius del Montsià, a més del CEIP Consol Ferré d’Amposta. També ha presidit l’homenatge a Josep Roncero, mestre que aquest curs compleix els 50 anys de dedicació a la docència.

Els Serveis Educatius del Montsià s’han creat per atendre tots els centres educatius de la comarca, assessorant-los en aquelles qüestions en què els docents demanen suport específic d’altres especialitats.

Els nous Serveis Educatius, que estan ubicats a Amposta i tenen una superfície de 466.90 metres quadrats, compten amb els següents serveis:

- Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) en què treballen sis psicopedagogues, una treballadora social i una fisioterapeuta.
- Centre de Recursos Pedagògics (CRP) en què treballen 4 persones. La seva tasca consisteix en proporcionar als centres material i coneixements que els docents requereixin sobre una matèria o un contingut per facilitar al docent la manera de fer la classe.
- Equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social (ELIC). Hi treballen 3 persones. Entre les seves tasques destaca l’assessorament sobre les tècniques d’immersió lingüística o la responsabilitat sobre els Plans Entorn dirigits a crear una xarxa social d’entitats del barri o municipi en estreta col·laboració amb els centres educatius.
- Centre de Recursos per a Deficients Auditius (CREDA). Hi treballen 3 logopedes.
- CdA Delta de l’Ebre: Camp d’Aprenentatge del Delta de l’Ebre, amb un equip de 4 professionals. Permet que grups d’alumnes facin estades de tres, quatre o cinc dies en els que aprenguin a conèixer i interpretar els diferents paisatges, ecosistemes i aprofitaments del delta de l'Ebre. També ofereix la possibilitat de fer excursions d’un dia.


Nou edifici del CEIP Consol Ferré

A més dels Serveis Educatius, el conseller també ha inaugurat el CEIP Consol Ferré d’Amposta, un centre de dues línies, dues aules per curs, que es va crear a finals del 2007. De moment s’ha construit la primera fase, que correspon a les instal·lacions d’educació infantil i en una segona fase es construiran les d’educació primària. El nou edifici per a infantil va entrar en funcionament al febrer del 2008.

D’aquesta manera, els 44 alumnes de P3 escolaritzats al centre i que entre setembre i desembre van anar a classe al CEIP Soriano-Montagut i al CEIP Mestre Agustí Barberà, han pogut ocupar ja les seves aules definitives al nou edifici del CEIP Consol Ferré.

L’edifici, que compta amb sis aularis d’infantil i el menjador, ha suposat una inversió d’1.695.921,42 euros i té una superfície de 976,7 metres quadrats.


Josep Roncero, 50 anys de docència

Durant la inauguració dels Serveis Educatius del Montsià, el conseller Maragall ha presidit també l’homenatge a Josep Roncero, el mestre en actiu més veterà de Catalunya, que aquest curs compleix els 50 anys de dedicació a la docència.

D’aquests, pràcticament tota la seva vida laboral ha estat treballant al CEIP Joan Martí Miralles de Freginals, del qual n’és ara el director.

Josep Roncero, que va acabar els estudis de magisteri amb només 17 anys gràcies a què va aprovar més d’un curs a la vegada, sempre ha estat un clar defensor de l’escola rural.

Aquesta tarda, davant els docents de les comarques de les Terres de l’Ebre, Roncero ha rebut un homenatge per part del Departament d’Educació en el que s’ha glosat la seva figura i la seva trajectòria i en el que el conseller Maragall li ha lliurat un obsequi com a reconeixement a la seva tasca docent.

Complex Educatiu del Perelló

Durant la visita als territoris de Terres de l’Ebre, el conseller d’Educació també ha visitat les obres del complex educatiu del Perelló, un projecte per a reunir en una mateixa ubicació el centre d’educació primària, el CEIP Jaume II, i el d’educació secundària, l’IES Blanca d’Anjou. El CEIP escolaritza 257 alumnes, mentre que a l’IES hi assisteixen 150 estudiants. La intenció és que el Perelló tingui tota l’oferta educativa destinada a nens d’entre 3 i 18 anys en una mateixa ubicació.

El conseller Maragall ha destacat aquest projecte com “la primera plasmació física” del concepte de “disposar de centres que donin compte de manera conjunta, intel·ligent, harmònica i potent, des d’una perspectiva de gestió pública, obviament, a les necessitats del conjunt dels nostres nois i noies des dels 3 fins als 18 anys”. Al Perelló ho tenen” ha afegit, “i al setembre començarà a funcionar. És un edifici magnífic, i és una realitat física com aquesta, i aquesta qualitat acabarà fent possible, crear, les condicions per a què les qualitats educatives també siguin de primera fila.”

El conseller també ha visitat el CEIP Mare de Déu del Portal de Batea i les obres del Complex educatiu del Perelló. Igualment, ha signat un protocol de col·laboració amb l’Ajuntament de Batea per a la construcció d’una nova Secció d’Educació Secundària (SES).

El pressupost del nou edifici de la SES de Batea serà finançat al 50% per Educació i el consistori del municipi, amb una aportació per part de la Generalitat de 387.225,43 euros.

El nou centre entrarà en funcionament el curs 2009-2010 amb els dos primers cursos d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). En anys successius es completarà l’oferta per als quatre cursos de l’ESO. La SES de Batea serà un centre educatiu d’una línia al que assistiran 120 alumnes quan el centre sigui complet.

Amb aquesta nova infraestructura, els alumnes de Secundària de Batea que fins ara s’havien de traslladar fins a Gandesa podran assistir a classe en el seu propi municipi.

A banda de signar el protocol, el conseller Maragall ha visitat avui el CEIP Mare de Déu del Portal del mateix municipi. Es tracta d’un centre educatiu d’una línia acabat de construir l’any 1991 i al què es van fer millores l’any 2007. Escolaritza 128 alumnes.

El CEIP Mare de Déu del Portal de Batea és un dels centres de Primària que ha implantat la sisena hora, malgrat no estar ubicat en un municipi de més de 10.000 habitants, i per tant no estar entre el grup que l’havien d’implantar ja aquest curs. En aquesta sisena hora, els alumnes fan una activitat diferent cada dia de la setmana, arts plàstiques en anglès, dedicació al projecte comenius, puntedu, lectura de grup, i els divendres cant coral o tutoria.

És el mateix cas que el del CEIP Jaume II del Perelló, que també ha visitat avui el conseller. En aquest centre del Baix Ebre, la sisena hora es dedica a activitats complementàries per fomentar treballs de llengua, matemàtiques, informàtica i teatre.