Cercar en aquest blog

9/15/2008

Deltebre organitza de l’11 al 13 d’octubre la fira gastronòmica Ebre Gourmet

Aquest matí s’ha presentat a Deltebre la fira gastronòmica Ebre Gourmet que es celebrarà entre l’11 i el 13 d’octubre al Centre Cívic de la població i que té com a objectiu promocionar els productes i la cuina de qualitat de les Terres de l’Ebre. A la fira participaran 28 expositors en representació dels principals sectors de producció del nostre territori i també hi estaran presents 35 restaurants i prop de 50 cuiners.

La fira estarà oberta a tot el públic el dissabte 11 i el diumenge 12 i des de les 11.00 del matí i fins a les 21.00 hores es faran demostracions de cuina en viu. L’objectiu és apropar als visitants i consumidors la gastronomia i els productes de la nostra terra. En total es faran una trentena de demostracions de cuina de la mà dels millors restauradors del nostre territori. A més de les demostracions de cuina, els restaurants de la població oferiran també degustacions de plats, cuinats amb productes de primera qualitat i es faran cates de vins, comentades pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, i tatos d’oli i sal.

Per entrar a la fira s’haurà de pagar una entrada de 6 Euros amb dret a 5 tiquets de degustació i una copa per al tast de vins.

El dilluns 13 d’octubre la fira estarà reservada per al sector professional i hi ha previst dur a terme diverses sessions de demostració de noves tècniques d’elaboració, cocció i presentació de productes al consumidor. Entre les activitats que s’ha programat cal destacar la sessió de “maridatges insòlits” que ha preparat el CRDO Terra Alta i on hi ha previst combinar 5 plats amb 5 vins. Una sessió que anirà a càrrec de soumillers i enòlegs qualificats.

Durant l’acte de presentació d’Ebre Gourmet, la Regidora de Turisme, Comerç i Fires de l’Ajuntament de Deltebre, Teresa Culvi, ha destacat el gran potencial de la gastronomia de les Terres de l’Ebre ja que a uns productes de primera qualitat cal afegir el treball dels cuiners que saben aprofitar aquests productes i barrejar-los “per fer una cuina única, variada i especial”. Culvi ha insitit que l’Ajuntament de Deltebre ha fet una aposta important per Ebre Gourmet amb l’objectiu que es converteixi en una fira “en majúscules”. En aquest sentit el director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l’Ebre, Josep Felip Monclús, ha insistit que Ebre Gourmet ha de ser una fira que servei per posicionar les terres de l’Ebre i el Delta “com una zona gastronòmica de referència” a Catalunya.

La inauguració de la fira anirà a càrrec d’Enric Aloy, secretari general del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i com a convidat especial assistirà el músic Pep Sala, amant de la gastronomia i la cuina del Delta de l’Ebre. Per la seva banda el representant del sector de l’hosteleria a la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre, Manel Escurriola, ha explicat que aquesta és ja la segona edició d’Ebre Gourmet i ha destacat que el canvi de les dates de celebració ha permès una major implicació del sector. I és que l’any passat Ebre Gourmet es va fer conjuntament amb Deltafira, al maig, però enguany a petició del sector de la restauració s’ha traslladat la seva celebració a l’octubre, el que ha donat una empenta a la fira amb una major participació i implicació del sector.

La presentació d’Ebre Gourmet s’ha fet al restaurant Casa Nuri de Deltebre.