Cercar en aquest blog

10/13/2008

FINALITZA AMB ÈXIT LA FIRA EBRE GOURMET

La Segona Edició de la Fira Gastronòmica de les Terres de l’Ebre ha tancat
avui les portes amb tot un èxit de participació. Més de 4.000 visitants, 20.000
degustacions servides i un augment espectacular de participació del sector
restauració - que s’ha multiplicat per cinc respecte a la primera edició –
consoliden la fira i la converteixen en el certamen gastronòmic de referència de
les Terres de l’Ebre.

El show cooking central va acollir fins a 28 demostracions de cuina amb el més
bo i variat de la terra: des de la cuina tradicional dels arrossos fins a la cuina
més innovadora i trencadora, com una interpretació postmoderna d’un dolç típic
– la paracota – que va agafar la textura d’un gelat, o la cocció d’aliments amb
nitrogen líquid.

Una altra tendència que va a l’augment és la de visitants de fora. Es calcula
que al voltant d’un 50 % dels assistents a la Fira van venir de fora de les Terres
de l’Ebre, amb un predomini important de gent de l’Àrea Metropolitana de
Barcelona i de Girona, però també amb força gent vinguda de Saragossa i, fins
i tot, de Madrid.

Dilluns, dia dels professionals

Resulta destacable també el fet que l’últim dia de la Fira s’ha dedicat en
exclusiva als professionals del sector restauració. Més d’un centenar de
professionals han fet d’Ebre Gourmet el punt de trobada per a l’intercanvi
comercial. L’objectiu d’aquesta jornada era posar en contacte productors i
restauradors i, de retruc, aconseguir una millora substancial de la qualitat i de la
confiança dels productes.