Cercar en aquest blog

5/14/2024

Supernit a les biblioteques

El proper dia 31 de maig a les 19h torna la SUPERNIT a les biblioteques. La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre acollirà aquesta activitat tan especial. Aquest any els BETA, protagonistes  del SX3,  viuran una nova aventura en la que, juntament amb els lectors que hi participin, s'enfrontaran a un temible virus que vol acabar amb els llibres i les històries. La iniciativa s'adreça a infants de 6 a 12 anys. Les places són limitades i les inscripcions ja estan obertes a la mateixa biblioteca.

5/13/2024

Presentació del llibre 'Relats dels tres rius' a Móra d'Ebre

El proper divendres 17 de maig, a les 19 h, tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre "Artur Cot i Miró" l'acte de presentació del llibre 'Relats dels tres rius', amb l'autor Jaume Arbiol Agné. Dins de la Franja d'Aragó hi ha un territori fronterer amb Catalunya on tres rius formen l'anomenat Aiguabarreig (Cinca, Segre i Ebre). Aquest llibre neix d'un fet curiós que l'escriptor d'aquests relats va viure, a vegades, quan era un adolescent mequinensà. En un mateix dia, una persona podia fàcilment mirar les aigües dels tres rius. Al matí es podia caminar pel pont de Fraga veient les aigües vives del Cinca, per la tarda passejar per la riba del Segre al costat de l'actual Mequinensa i, si es donava el cas, agafar la bicicleta fins el poble vell i observar l'Ebre calm i quiet.

5/12/2024

La poesia es manifesta pels carrers de Marçà

Marçà va tancar ahir la segona edició de L'Ensofrada, un festival literari i enològic que reunix editorials alternatives i cellers de vins de la comarca del Priorat. L'acte final va consistir en una manifestació poètica i artística, en el recorregut de la qual es van poder escoltar recitacions i actuacions musicals.
Durant l'edició d'enguany de L'Ensofrada van tindre protagonisme diversos llibres vinculats a autors prioratins. És el cas de l'obra completa de la poesia de Joan Salvat-Papasseit, compilada per Jordi Martí Font; 'El franquismo. Una historia gráfica', de Gonzalo Pontón, amb il·lustracions del marçanenc Amat Pellejà; 'Lo mig del món', de la masrojana Roser Vernet, o 'El diable és al telèfon', del falsetà Fede Cortés.
El festival fou inaugurat pel poeta Ferran Aisa Pàmpols, comissari de la commemoració l'Any Salvat-Papasseit i destacat assagista del moviment obrer i de la història llibertària a Catalunya, i va comptar amb la presència, entre altres, del poeta i rapsoda català Josep Pedrals.

5/11/2024

ESTRENA AL PRIORAT DEL CICLE DE CONVERSES "SOTA LA FIGUERA"

Ficaria Vins ha celebrat 20 anys i amb motiu de l'efemèride ha estrenat un cicle de converses que porta per nom 'Sota la Figuera' que permet explicar la seva essència i trajectòria, de manera natural, tranquil·la i sense estridències, conversant amb diferents personalitats del món de la pagesia, del vi, de la cultura i de les arts. El projecte l'ha impulsat l'estudi creatiu Cordegat. El primer capítol es va presentar a finals d'any a Barcelona i inclou una conversa sobre ruralisme i paisatge amb l'activista rural Vanessa Freixa. El segon, que porta per nom "Som artesans del que estem fent" s'estrenarà al Priorat i és un diàleg amb l'enòloga María Barrena, copropietària del Celler Entre Vinyes, al Penedès. A l'acte hi seran els protagonistes i es podrà visualitzar un resum de la conversa. També hi participarà l'enòleg Joan Asens (Orto Vins) que guiarà un tast de dues anyades d'Èlia, la 2005 i la 2020. Èlia és un dels vins icònics del celler de La Figuera, elaborat amb garnatxa negra, sirà i cabernet sauvignon.

Marçà celebra la segona edició de L'Ensofrada de Llibres i Vins

Avui se celebra la segona edició de L'Ensofrada de Llibres i Vins a Marçà (Priorat). Es tracta d'una festa literària en què petites editorials presenten les seues novetats literàries, acompanyades de petits cellers de la zona, que ofereixen degustacions del producte. Durant tota la jornada, la vila prioratina organitza presentacions de llibres, recitals, concerts i activitats culturals. L'acte final serà una manifestació poèetica, a la plaça de les Arenes, a les vuit del vespre.