L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i el Consorci del Molló, format pels ajuntaments de Móra la Nova, Tivissa, Ginestar, Garcia, Rasquera i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, s'han compromès, mitjançant un conveni, a col·laborar conjuntament en la difusió, programació econòmica i comercialització del Sector d'Activitats Econòmiques del Molló, el nou parc empresarial que es desenvolupa a la comarca de la Ribera d'Ebre.
Amb l'acord, les entitats i institucions col·laboraran conjuntament en la creació d'una pàgina web, en el seu manteniment, en el disseny de fullets de comercialització i en la creació d'un Manual d'Estil de la marca i logo del Molló, i compartiran presència a la Fira de Móra la Nova.
Precisament Firamora se celebra durant aquests dies, del 22 al 25 d'octubre, i a l'estand d'INCASÒL es dóna a conèixer el nou sector d'activitats econòmiques del Molló, a més d'altres actuacions que es duen a terme a les comarques de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona.
Dades del nou sector empresarial
El sector el Molló té una superfície aproximada de 36 hectàrees entre els municipis de Móra la Nova i Tivissa i està situat al sud de la comarca de la Ribera d'Ebre. Acollirà preferentment parcel·les per a empreses de dimensions grans i mitjanes. La implantació d'activitats econòmiques al nou sector generarà aproximadament més d'un miler de llocs de treball.
El futur parc empresarial està pròxim a importants infraestructures logístiques i de transport com l'aeroport de Reus i el de Barcelona, l'estació de l'AVE i el Port de Tarragona, i és accessible des dels principals eixos viaris, com la C-44, l'N-420, l'AP-7 i la C-12 (Eix de l'Ebre).
La informació relativa al sector del Molló també es pot consultar a través de la pàgina web http://www.consorcimollo.cat
Les obres principals acabaran a final d'any
El gruix principal de les obres d'urbanització del sector del Molló finalitzarà el pròxim mes de desembre i es preveu que les parcel·les comencin a comercialitzar-se entre el segon i el tercer trimestre de l'any vinent.
En l'actualitat estan enllestides la xarxa de clavegueram pluvial, la xarxa de clavegueram residual, les xarxes de telecomunicacions i d'aigua potable interiors del sector, i s'han fet també els moviments de terra de la rotonda d'accés al futur polígon. Precisament la construcció de la rotonda és una de les actuacions més complexes del projecte d'urbanització, és un treball de gran dificultat tècnica per la seva configuració geomètrica, el seu suport físic i pel fet d'estar situada a peu d'un eix viari comarcal, la C-12, fet que ha comportat haver de consensuar els desviaments de trànsit necessaris per poder finalitzar la urbanització de la rotonda amb la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, així com la senyalització i l'enllumenat definitius. A mitjans de desembre es preveuen finalitzar aquests treballs.
INCASÒL treballa també en aquests moments per establir l'abocament de les aigües residuals del sector i s'analitzen diverses alternatives que no afectin les zones humides de la conca de l'Ebre.
La línia elèctrica entre Garcia i Móra la Nova transcorrerà soterrada
Pel que fa a la resta de serveis del futur sector d'activitats econòmiques, els darrers mesos s'han estudiat les al·legacions presentades al Pla Especial Urbanístic per a la connexió de la xarxa de mitja tensió de l'Estació Receptora dels Aubals fins al polígon industrial El Molló. La línia té una longitud de poc més de 7 km entre els municipis de Garcia i Móra la Nova i s'ha considerat l'al·legació de l'Ajuntament de Móra la Nova, fet que ha comportat la modificació del traçat eliminant el tram aeri que recollia el Pla Especial. Amb aquesta modificació tota la línia de connexió del sector transcorrerà soterrada per tal de minimitzar el seu impacte visual i paisagístic.