Cercar en aquest blog

11/24/2009

LA DIPUTACIÓ PROMOU EL SECTOR D’ACTIVITATS ECONÒMIQUES EL MOLLÓ, A MÓRA LA NOVA

La Diputació  de Tarragona, a través de l'Organisme Autònom Desenvolupament Local, (OADL), col·labora en la  promoció del sòl industrial del Molló, a Móra la Nova (la Ribera d'Ebre), amb un total de 15.000 euros. Aquesta aportació econòmica permetrà realitzar  activitats de comunicació i promoció del sector d'activitats econòmiques el Molló a la demarcació de Tarragona com ara el disseny d'anuncis, la confecció d'una base de dades dels principals promotors i consultors especialitzats en la comercialització de sòl industrial o la realització d'una pàgina web. 

La col·laboració  de la Diputació amb el Consorci per a la Promoció del Sòl Industrial del Molló s'ha materialitzat avui a través del conveni que han subscrit el president de la institució intercomarcal, Josep Poblet, el diputat i president de l'OADL, Joan Josep Malràs i el president del Consorci per a la promoció del sòl industrial del Molló, Joan Manuel Sabanza. 

Durant l'acte de signatura del conveni el president de la Diputació, Josep Poblet ha subratllat que el Molló és una "àrea de desenvolupament industrial gran i significativa" i que Desenvolupament Local de la Diputació "hi creu i li fa costat", afirmació que ha corroborat el president de l'OADL, Joan Josep Malràs. De la seva banda, el president del Consorci per a la Promoció de Sòl Industrial del Molló, Joan Manuel Sabanza, ha afirmat que aquest es tracta del "primer consorci a Catalunya per a la promoció del sòl industrial", un consorci que s'ha convertit en un model per a altres administracions. Així mateix, ha manifestat que "la Diputació és l'única porta on truques i mai està tancada". 

El Consorci per a la Promoció de Sòl Industrial del Molló es va constituir el mes de  desembre de l'any 2004, està integrat pels ajuntaments de Garcia, Ginestar, Móra la Nova, Rasquera i Tivissa; la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, i l'Institut Català del Sòl (INCASOL) i té com a finalitat principal la promoció del polígon industrial del Molló i d'altres que puguin desenvolupar-se en el territori dels municipis consorciats. 
 

Els terrenys d'aquest polígon industrial, situats al marge esquerre del Riu Ebre i al centre de la comarca de la Ribera d'Ebre, dins del terme municipal de Móra la Nova, i al límit del terme municipal de Tivissa, ofereixen importants avantatges en aspectes claus com són les comunicacions, la situació, les  infrastructures properes, o la climatologia. 

L'OADL de la Diputació de Tarragona té la missió de contribuir al desenvolupament equilibrat del territori. És per aquest motiu que recolza, a través de programes de foment, totes aquelles iniciatives i accions de promoció que tenen el seu origen en el teixit associatiu i institucional del territori i que van dirigides a l'expansió del món comercial, empresarial i agrícola i al coneixement econòmic sostenible de la demarcació. L'OADL realitza la seva funció mitjançant actuacions pròpies o bé donant suport als agents socials i econòmics que tenen el seu àmbit d'actuació a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.