Cercar en aquest blog

11/27/2009

La sociovergència rebutja al Consell Comarcal del Priorat la moció a favor de les consultes populars per la independència

Ahir a la tarda el ple del Consell Comarcal del Priorat va rebutjar la moció que va presentar el Grup Comarcal Independents pel Priorat-ERC-Acord Municipal i que demana el suport a qualsevol entitat cívica de la comarca per celebrar una consulta popular sobre la independència. La votació va transcórrer de la següent manera: vuit vots en contra de consellers de CiU i PSC, front els set vots a favor dels consellers d'IpP-ERC-AM. Cal esmentar que algun del consellers que ahir van votar que no, en el seu ajuntament com alcaldes havien votat a favor a celebrar una consulta semblant. 

El president de la Federació  d'ERC del Camp de Tarragona, Adam Manyé, lamenta el rebuig de la moció. Assegura que "ahir dijous, coincidint amb la unitat que havien expressat els dotze diaris a favor de la dignitat de Catalunya, i tot i la celebració de consultes a 161 municipis el proper 13 de desembre, lamentablement CiU i PSC van actuar en el sentit contrari al Consell Comarcal del Priorat". Manyé afegeix: ""Alguns consellers sociovergents van votar al Consell diferent del que ells mateixos havien fet en el seus propis consistoris, la qual cosa eleva al quadrat la incoherència en les files d'aquestes formacions. CiU i PSC, sobre les consultes populars, han fet tots els papers de l'auca".