Cercar en aquest blog

3/10/2010

El DPTOP incrementa l'oferta de serveis d'autobús a la Terra Alta

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha augmentat el nombre de serveis d'autobús que comuniquen tots els municipis de la Terra Alta amb la seva capital: Gandesa. L'objectiu és garantir com a mínim 4 connexions diàries, 2 d'anada i 2 de tornada en període lectiu. A més, s'incrementen els serveis que connecten Gandesa amb Móra d'Ebre i Tortosa, per a facilitar les comunicacions amb l'hospital que dóna servei a aquesta àrea i amb la capital del Baix Ebre. Aquesta actuació comporta una despesa anual de 154.500 euros que serà assumida íntegrament pel DPTOP.

Actualment, existeix un servei combinat d'autobús a la comarca de la Terra Alta que comunica amb Gandesa els municipis d'Arnes, Batea, Bot, Caseres, Corbera d'Ebre, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Prat de Compte, Pinell de Brai, La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Aquest servei combinat es presta de manera conjunta i coordinada amb els serveis de transport escolar en període lectiu.
 
Amb l'objectiu de garantir també les connexions en transport públic a la comarca durant la resta de l'any, el DPTOP ha impulsat la implantació de nous serveis més enllà del període lectiu, alhora que augmenta el nombre de serveis en període escolar.
 
D'aquesta manera, es garanteix un mínim de 4 expedicions en dia feiner durant el període lectiu, 2 d'anada i 2 de tornada, així com un mínim de 2 expedicions en dia feiner durant el període no lectiu, 1 d'anada i 1 de tornada. Això suposa l'increment de freqüències en les diferents línies que connecten tots els municipis amb la capital de comarca, Gandesa.
 
D'altra banda, es millora també l'oferta de serveis entre Gandesa i Tortosa, d'un costat, i Gandesa i Móra d'Ebre, de l'altre, amb connexió fins a l'hospital.
 
Aquesta actuació forma part de les mesures previstes al Pla de transports de viatgers de Catalunya 2008-2012, aprovat pel Govern el gener de 2009, amb l'objectiu de promoure l'ús del transport públic arreu del territori i millorar la connectivitat local i les comunicacions dels municipis amb la seva capital de comarca.
 
Aquestes línies que es milloren són gestionades per l'empresa HIFE, S.A.
 
 
 
Més expedicions en totes les línies que arriben a Gandesa
 
Així, d'una banda, el DPTOP augmenta l'oferta de serveis en totes les línies que connecten els municipis de la Terra Alta amb la seva capital, Gandesa, assolint un mínim de 4 expedicions en dia feiner durant el període lectiu, 2 d'anada i 2 de tornada , i un mínim d'1 expedició d'anada i 1 de tornada en dia feiner, durant el període no lectiu. Aquestes línies són:
 
  • Gandesa- Pinell de Brai – Prat de Comte
  • Gandesa – Bot – Horta de Sant Joan – Arnes
  • Gandesa –Caseres
  • Gandesa – Batea
  • Gandesa – Vilalba dels Arcs- Pobla de Massaluca
  • Gandesa – Corbera d'Ebre – La Fatarella
 
Els horaris de cada municipi amb la seva capital de comarca queden de la següent manera:
 
Millora de les connexions amb Tortosa i Móra d'Ebre
 
D'altra banda, també s'han millorat les connexions amb autobús entre Gandesa i Tortosa, capital administrativa de la demarcació, i entre Gandesa i Móra d'Ebre, on se situa l'hospital que dóna servei a aquesta àrea.
 
Pel que fa la connexió Gandesa-Móra d'Ebre, s'aconsegueix donar en període no lectiu el mateix servei que s'està donant actualment en període lectiu.
 
Pel que fa la connexió Gandesa-Tortosa, s'incrementa el servei en període lectiu amb 4 expedicions, 2 d'anada i 2 de tornada. Els horaris definitius per tot l'any són els següents:
 
 
Els horaris s'han confeccionat amb coordinació horària amb les línies de la Terra Alta que enllacen amb Gandesa, de manera que es facilita la connexió amb Móra d'Ebre i Tortosa, des dels diferents municipis de la Terra Alta, mitjançant l'intercanvi a Gandesa.
 
Aquesta actuació comporta una despesa anual de 154.500 euros, que serà assumida íntegrament pel DPTOP.
Més informació de l'actualitat del DPTOP al bloc http://blocs.gencat.cat/ptop