Cercar en aquest blog

6/18/2010

Convergència Democràtica es renova a Móra d’Ebre amb l’elecció de nou cap local

Dilluns al vespre, l'assemblea de militants de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de Móra d'Ebre, va elegir l'advocat local, Joaquim Gasulla Hernàndez, com a nou cap local d'aquesta formació política a Móra d'Ebre, després que l'anterior cap local, Josep Jornet, presentés la renúncia al càrrec en la mateixa sessió.
La candidatura de Gasulla fou l'única que es va presentar i va ser aprovada per tota l'assemblea per assentiment. Tot seguit el nou cap local va dirigir unes paraules als assistents. Gasulla va assegurar que treballarà per aconseguir que CiU guanyi clarament les properes eleccions autonòmiques i municipals al municipi. També va aprofitar l'assistència a l'assemblea del president de la Federació de CDC a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, per sol·licitar-li la màxima col·laboració per part de la direcció del partit,  a l'hora que va brindar-li també tota la col·laboració per part de la militància de Móra d'Ebre per tal d'aconseguir els millors resultats possibles en les cites electorals que s'apropen, segons una nota feta pública pel partit.

L'arribada de Gasulla a la direcció del partit a la capital de la Ribera d'Ebre arriba en un moment en què CDC es troba en procés de renovació dels seus càrrecs. L'ascenció de Joan Pinyol al capdamunt del grup municipal, a l'oposició a l'Ajuntament, i la seua més que probable candidatura a l'alcaldia de Móra d'Ebre per part de CiU en les properes eleccions municipals fan preveure canvis importants en la composició de la llista. Pinyol ha assegurat que Gasulla és una persona ideal per a ocupar el càrrec de cap local, ja que compta amb un perfil i un tarannà de consens i integrador.

El cap local sortint, Josep Jornet, va comunicar a Joan Pinyol la seua decisió d'abandonar el càrrec el passat 28 de maig, després de l'acte inaugural de la nova seu de CDC a Móra d'Ebre i comarca. Jornet va oficialitzar la seua renúncia en la reunió de l'assemblea de dilluns passat, on va exposar els seus motius. Segons ha transcendit, Jornet se sent dolgut per l'emprempta que Pinyol i els seus col·laboradors estan donant al partit a Móra d'Ebre. També considera que no en els últims temps, CDC no ha fet justícia a la figura de l'exalcalde convergent Santiago Campos.

Cal recordar que Campos va ser 16 anys alcalde i el líder indiscutible de CDC a Móra i comarca. En els últims mesos s'ha distanciat del partit fins al punt que va sortir al diari anunciant que promou una candidatura municipal independent.