Cercar en aquest blog

6/15/2010

EL PRIMER CAP DE SETMANA DE JULIOL TINDRÀ LLOC LA 23a. TRAVESSIA NÀUTIC TURÍSTICA ‘PER L’EBRE A TORTOSA

Els propers dies 3 i 4 de juliol de 2010 es celebrarà la 23a edició  de la Travessia Nàutic Turística 'Per l'Ebre a Tortosa', organitzada pel Club de Rem Tortosa, i els clubs nàutics de Sant Carles de la Ràpita, l'Ampolla i Riumar-Deltebre, amb la col·laboració de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa. Aquest esdeveniment també compta amb el suport del Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), de la Diputació de Tarragona, i Metromar. Els organitzadors han convidat el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, per presidir aquesta edició de la Travessia, i també han fet arribar invitacions als diferents clubs nàutics dels ports de la Costa Daurada i la Costa de Azahar. 

La travessia començarà el dissabte 3 de juliol amb la sortida d'embarcacions des del ports nàutics de les Cases d'Acanar, Sant Carles de la Ràpita, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, fins a la desembocadura del riu Ebre on seran rebudes per les embarcacions de Deltebre per fer conjuntament l'entrada al riu i iniciar el recorregut fins al port de Riumar a Deltebre, on hi haurà una visita al nou passeig del Galatxo i un dinar. 

A la tarda, començarà el trajecte pel riu Ebre fins a Tortosa, i a la nit es farà un sopar de germanor i el lliurament de diplomes als nous participants a la travessia, nomenant-los Llop de Riu, Sirena de Riu o Grumet de Riu. 

El matí del diumenge 4 de juliol, les embarcacions participants es concentraran al Club de Rem de Tortosa, des d'on se sortirà en direcció als respectius ports d'origen. 

La Cambra de Comerç de Tortosa, amb motiu de les celebracions del seu centenari l'any 2008, va iniciar la seva col·laboració activa en aquest esdeveniment per mostrar el seu compromís amb la navegació pel riu Ebre com un dels principals actius turístics del territori i per deixar constància de que el riu Ebre és l'eix vertebrador de les comarques ebrenques i una font de riquesa que cal redescobrir i aprofitar per millorar la dinamització turística de les Terres de l'Ebre.