Cercar en aquest blog

6/25/2012

ENDESA REFORÇA LA SEGURETAT DE LA SUBESTACIÓ D’ALCANAR I MILLORA EL SERVEI A 23.000 CLIENTS DE LA COMARCA DEL MONTSIÀ

 Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de la subestació d'Alcanar, al Montsià, amb l'objectiu de reforçar la seva seguretat i millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a 23.000 clients de cinc municipis de la comarca.

 

L'actuació ha consistit en substituir el sistema de protecció de dues línies d'alta tensió a 110 kV, que datava dels anys 80, per un d'última generació. Aquests dispositius són els responsables de desconnectar la línia, com a mesura preventiva, en cas de produir-se qualsevol pertorbació aliena a la xarxa, com per exemple condicions meteorològiques adverses, vandalisme o impactes d'elements estranys. En concret, les proteccions es comuniquen en ambdós extrems de la línia per calcular el punt quilomètric on s'està produint el curtcircuit per aïllar-lo en el menor temps possible i evitar, així, que la línia elèctrica estigui en tensió en aquestes situacions, augmentant la seguretat del subministrament elèctric i, alhora, la seva solidesa, ja que la xarxa es reconnecta automàticament quan la pertorbació desapareix.

 

Aquesta actuació de millora de la infraestructura elèctrica beneficia als municipis d'Alcanar, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja i Ulldecona i forma part del pla de la Companyia per a la renovació tecnològica dels dispositius a la xarxa d'alta tensió a les Terres de l'Ebre.