Unió de Pagesos considera que els acords entre el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu d'avui sobre la reforma de la Política Agrària Comuna (a partir del 2015 per als ajuts directes) són més equitatius que la vigent per als productors i tenen més consideració pel sobrecost que els suposa a aquests el compliment de les estrictes normes de producció europees. El sindicat valora de manera positiva que s'hagin inclòs en els acords algunes de les seves propostes, com limitar la caiguda dels ajuts directes a les explotacions amb valors d'ajuts alts per hectàrea (ramaderies extensiva o intensiva amb poques terres, olivera de regadiu i arròs), així com disposar d'un major marge per concedir ajuts connectats amb la producció a l'Estat espanyol que permet acompanyar l'objectiu d'una distribució equilibrada dels ajuts directes.
Quant a l'anomenat component verd de la PAC, el sindicat també valora de manera positiva que
aquest acord permeti més flexibilitat en el compliment de les obligacions mediambientals, ja que l'ajut que es cobrarà contempla la compensació dels bens públics que ara no compensa el mercat. Això també limita els sobrecostos que genera la competència deslleial de països tercers al propi mercat europeu al no haver de complir les més estrictes normes de producció del món. El sindicat havia insistit en la necessitat de modificar aquesta reforma de la PAC per posar en valor les fortes exigències europees, no reconegudes ni remunerades en el mercat.
El sindicat es mostra satisfet perquè els acords recullen esmenes elaborades per Unió de Pagesos al llarg del procés de debat de la PAC, ja que des d'octubre del 2011, quan es va presentar la proposta de reforma, s'ha anat reunint amb als eurodiputats catalans, amb els portaveus dels grups parlamentaris europeus, amb la Comissió Europea i amb el ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, per fer-los arribar les propostes, entre les quals que la tarifa plana no discriminés els països mediterranis o que les mesures addicionals no agreugessin la competència deslleial.
Una de les propostes d'Unió de Pagesos ha permès que es pogués aconseguir l'acord sobre l'ajuda addicional a les primeres 30 hectàrees, el que contribueix a reorientar els ajuts a favor de les petites i mitjanes explotacions professionals, així com a la possibilitat de potenciar la mà d'obra.
Per a Unió de Pagesos, la reforma de la PAC acordada conté aspectes preocupants, com la possible doble programació (estatal i autonòmica simultània) en matèria de desenvolupament rural, el que empitjorarà l'eficàcia de les mesures, ja que aquesta situació posa en perill la coherència dels objectius en aquesta matèria en una mateixa zona rural. En el marc de l'Organització Comuna de Mercat única s'ha desaprofitat una oportunitat d'establir unes regles comunes fortes en matèria de competència en la cadena alimentària, per tal de reequilibrar la posició de la vàlua més feble, el sector productor, davant l'agroindústria i la gran distribució minorista. Per al sindicat, les mesures i mecanismes acordats són clarament insuficients en aquest objectiu.