Cercar en aquest blog

6/30/2013

INSTITUT RAMON MUNTANER: 10 ANYS DE FOMENT I DE SUPORT A LA RECERCA ETNOLÒGICA ARREU DELS TERRITORIS DE PARLA CATALANA

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU) complirà el pròxim dia 3 de juliol els seus deu anys de vida, és per això que aprofitarà la realització de la III Jornada Institut Ramon Muntaner, que tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a Móra la Nova (Ribera d'Ebre), per celebrar l'efemèride. Aquesta jornada pretén donar a conèixer els projectes que han rebut el suport d'aquesta institució a més d'oferir un espai on debatre sobre la realitat dels instituts i centres d'estudis, enguany però, servirà per celebrar aquest aniversari, per això hi seran presents presidents i fundadors de l'IRMU que aprofitaran per parlar d'aquesta institució, i per fer balanç de l'activitat realitzada tots aquests anys. Hi haurà també activitats adreçades a la població local i visitants perquè coneguin millor l'Institut i la seva tasca en pro de la cultura catalana.

 

En aquests deu anys de vida, l'IRMU ha cercat tots els mecanismes necessaris per fer més visibles tant les seves activitats com les de tots els instituts i centres d'estudis d'arreu dels territoris de parla catalana que són el seu objecte de treball. Entre les eines que han donat més bons resultats en aquesta difusió s'hi troben el seu portal, www.irmu.org, la seva agenda setmanal i darrerament les seva presència a les xarxes socials, només al Facebook té més de 1.000 seguidors, i des de fa pocs dies ha començat a sumar-ne al seu nou Twitter.  No han faltat tampoc els mecanismes més tradicionals com ara les subvencions, ajuts i premis, se n'han lliurat fins a 1.009, i les publicacions de recerques, com Espai Despuig, que ja va per la vuitena edició, o la realització de tallers, col·loquis i jornades, entre les quals destaca el Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana que enguany ha celebrat la novena edició.

 

Pel que fa a reptes de futur, l'Institut Ramon Muntaner, busca, entre altres, millorar la difusió de les activitats relacionades amb els centres d'estudi perquè arribi, no només als seus associats sinó també al públic en general, perquè puguin conèixer el patrimoni etnològic que tenen més a prop, és per això que el pròxim dia 6 de juliol inaugurarà el nou disseny de la seva pàgina web, molt més dinàmica i més oberta a la participació.