Cercar en aquest blog

6/26/2013

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta dóna consells als viatgers per tenir cura de la seva salut

La Unitat de Salut Internacional de les Terres de l'Ebre, adscrita al Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), dóna consells als viatgers per tal d'oferir-los una correcta informació sanitària del país de destinació, així com dels riscos i de les precaucions que cal prendre per gaudir-ne amb bona salut. Cada mes atén una mitjana de 50 usuaris, als quals proporciona informació útil i administra les vacunes.

 

La unitat ebrenca està integrada en la xarxa de deu unitats de salut internacional de l'Institut Català de la Salut (ICS), que ha posat en marxa un programa corporatiu amb l'objectiu d'optimitzar els recursos de què disposa i coordinar els serveis i unitats, des del punt de vista assistencial, de promoció de la salut, de formació i de recerca.

 

L'ICS impulsa aquest estiu una campanya adreçada a la ciutadania amb el lema 'Si marxes de viatge, no et descuidis la salut', per la qual cosa edita un tríptic sobre salut internacional que es pot trobar en els seus centres d'atenció primària i hospitals. A més, disposa d'un apartat en el lloc web (www.gencat.cat/ics), on hi ha informació més detallada de la cartera de serveis, les taxes i preus públics i els enllaços d'interès.

 

La unitat de les Terres de l'Ebre ofereix assistència sanitària abans i després d'un viatge a qualsevol país o zona del món, atenció a la patologia importada, recomanació i administració de vacunes, recomanació i prescripció de tractament preventiu per a la malària (actualment la patologia de major demanda), consell i farmaciola per a viatgers i visites urgents per a viatges no planificats. L'equip assistencial està format per dos metges, dues infermeres i dos administratius i atén els dimarts, dimecres i divendres de 9.30 a 14.00 h, amb cita prèvia trucant al telèfon 977 51 92 53.