Cercar en aquest blog

6/27/2013

Montsià Actiu presenta el projecte Xarxa de territoris arrossers situats a l’entorn d’espais naturals protegits a la Delegació del Govern

 El conseller comarcal d'Indústria i Empresa, Ivan Romeu, i el director de Montsià Actiu, Oriol Ferré, han presentat aquest matí al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, el projecte Xarxa de territoris arrossers situats a l'entorn d' espais naturals protegits. A la reunió també hi han assistit, el director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) i el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Royo.

 

Des del Consell Comarcal del Montsià  s'identifica aquest projecte com una gran oportunitat per al desenvolupament del territori que precisa del treball conjunt de les administracions i dels agents privats. Aquesta acció s'emmarca dins del projecte  Montsià Actiu, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre. Actualment s'està duent a terme un pla de relacions institucionals per tal de presentar el projecte a les diverses institucions de Catalunya.

 

El projecte està integrat pel Delta de l'Ebre, l'Albufera de València i Doñana i s'han iniciat accions per tal que s'hi sumen el Delta del Po (Itàlia) i la Camarga (França).  L'objectiu és  implementar una estratègia conjunta que contribueixi a dinamitzar l'activitat econòmica i el màrqueting territorial.  Es tracta de posar en valor els recursos agroalimentaris, promocionals i turístics del territori per crear noves oportunitats ocupacionals i generar riquesa.

 

El conseller Ivan Romeu ha valorat molt positivament l'adhesió de la Delegació del Govern de les Terres de l'Ebre i de l'Idece al projecte Xarxa de territoris arrossers en espais protegits.

 

Montsià Actiu és una acció  impulsada pel Consell Comarcal del Montsià que està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte "Treball a les 7 comarques", i cofinançada pel Fons Social Europeu.