Cercar en aquest blog

8/12/2013

Mauro Giaconia bat el rècord mundial d’ultra marató de 150 km nedant, des de Mequinensa a Deltebre


 

Mauro Giaconia ha aconseguit batre el rècord mundial d'ultra marató de 150km nedant. Aquest nedador sicilià ha aconseguit batre el seu propi rècord de 101 km que es va disputar a Xile al 2009. Aquest cap de setmana el nedador va iniciar un nou intent, el de nedar 150 km pel Riu Ebre. La matinada del dissabte 10 es llençava a Mequinensa (Aragó) a les 5,45h i arribava a les Terres de l'Ebre, per La Pobla a les 12,45h, prosseguint el seu trajecte passant per Riba-roja d'Ebre, Flix, Ascó, Vinebre, Garcia, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Ginestar, Miravet, Benifallet, Xerta, Tivenys, Aldover, Bítem, Tortosa, Amposta, Sant Jaume i Deltebre.

 

Aquesta prova ha transcorregut per les 4 comarques de l'Ebre, ha creuat tres preses: les de Riba-Roja, Flix i Xerta. El nedador ha hagut de desafiar el vent i les onades a l'últim tram del riu, demostrant la seva força mental i la capacitat de concentració de cara l'objectiu final, superant els diferents obstacles.

 

Al llarg de tot el trajecte ha estat acompanyat per dues barques de suport, amb personal especialitzat en la navegació pel riu Ebre (COPISA). Una primera a uns 300 metres, que indicava la direcció i, una altra l'acompanyava la seva parella que li oferia el suport logístic necessari per fer front a la totalitat de despesa energètica i mental necessària per poder assolir aquest repte tant excepcional. A partir de Xerta, s'incorporà un metge de medicina esportiva i una infermera que van controlar el seu estat de salut en l'últim tram. Cal destacar que durant tot el trajecte s'ha estat en coordinació amb el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) que ha elaborat un protocol en cas d'emergència. Tot el trajecte va estar seguit a través d'un GPS instal·lat a la barca principal, que va permetre localitzar i fer el seguiment del nedador en tot moment. 

 

A l'arribada a Tortosa, el nedador italià ja havia superat el seu propi rècord mundial. El temps no li va posar fàcil i va haver de lluitar per tal d'arribar a Amposta. Allí, a Amposta, es planteja la continuïtat, però gràcies a la seva força física i mental, acompanyada del seguiment i diagnòstic mèdic que certificava el seu bon estat per poder continuar, juntament amb els ànims i convenciment de la seva parella i el calor humà de tot l'equip que l'acompanyava, decideix seguir endavant.

 

Finalment, Mauro Giaconia arribava a Deltebre, el diumenge 11, havent aconseguit el rècord mundial de 150 km nedant. Un cop aconseguit el repte, el nedador agraïa la feina feta a tot l'equip que el va acompanyar i emfatitzava la bellesa del riu i del territori.

 

Tant el director de l'IDECE com la representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre van acompanyar al nedador, felicitant-lo pel seu rècord. Tanmateix van agrair a tot el personal el seu grau d'implicació i professionalitat. Aquesta fita encoratja a promoure l'organització d'altres esdeveniments que facin conèixer el nostre riu i les Terres de l'Ebre mitjançant l'esport.