Cercar en aquest blog

8/09/2013

President Mas: "Tant de bo la unitat política que hi ha a Flix serveixi de referent a tot Catalunya"


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat i agraït aquesta tarda al municipi de Flix el seu l'exemple "d'unitat política i de suma d'esforços" i ha manifestat que "tant de bo aquesta manera de fer serveixi de referent a tot Catalunya". "El país ho necessita més que mai", ha dit.
                                                                                                                          
El cap de l'Executiu ha destacat l'exemple de Flix durant una visita a l'Ajuntament d'aquesta població. El president, acompanyat de l'alcalde, Marc Mur, i del delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, també ha visitat la Reserva Natural de Fauna de Sebes i Meandre de Flix i les obres de descontaminació del pantà.
 
Artur Mas ha insistit en la necessitat de "sumar esforços en benefici de l'interès general" davant la situació delicada que viu el país. I ha afegit que "si en  moments tan delicats com els que està vivint Catalunya no som capaços de superar les diferències no estem fent la feina que realment ens toca fer".
 
El president Mas ha fet un paral·lelisme entre la situació de Flix i la de Catalunya i ha assenyalat que "el país no té un problema singular, com el de Flix amb una determinada empresa, però la suma dels problemes que té acaba creant una situació més o menys similar", però ha dit que "a Flix aquest problema gros que teniu el transformeu en una oportunitat i sabeu que si no es fa de manera comuna i junts la sortida és més difícil". El president ha afegit que a Catalunya "no acabem de sumar del tot des del punt de vista polític", malgrat que "des del punt de vista ciutadà se suma molt, afortunadament".
 
El cap del Govern ha aprofitat el discurs per fer arribar un missatge de suport a aquest municipi: "No esteu sols, teniu i tindreu tot el suport que us puguem donar per encarar aquestes dificultats i per convertir-les en oportunitats, que no sempre és impossible".
 
D'altra banda, el cap del Govern s'ha referit a la reserva natural de Flix i ha destacat el fet que dues coses "que poden semblar antagòniques" com la reserva i la indústria química "en un moment determinat poden donar-se la mà".
 
La Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix està situada a l'entorn d'aquesta població riberenca. Des del 1989, l'entitat Grup Natura Freixe va impulsar el projecte de conservació d'aquests espais naturals en col·laboració amb l'Ajuntament de Flix i la Generalitat. Aquesta reserva és un dels espais on s'apliquen acords de custòdia com a mecanisme per a la conservació i el bon ús dels valors i recursos naturals, culturals i paisatgístics del territori, que promou la Xarxa de Custòdia del Territori. El Departament de Territori i Sostenibilitat, que té la competència de promoure la Custòdia del Territori a Catalunya, ha desenvolupat el Pla de treball 2011-2014 conjuntament amb aquesta Xarxa per promoure la custòdia del territori a Catalunya.
 
Les obres de descontaminació del pantà de Flix consisteixen en l'extracció dels fangs contaminats al marge del riu Ebre. Els treballs, que duu a terme la societat estatal Acuamed, representen una inversió de 165 milions d'euros. Es van iniciar el passat 8 de març i és previst que finalitzin el febrer del 2015.