Cercar en aquest blog

11/04/2013

La Terra Alta acull la Flama de Germanor en motiu de la commemoració del 75è. Aniversari de la Batalla de l'Ebre


El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i la directora territorial de Governació i Relacions Institucionals, M. Rosa Peig, presideixen aquest dimecres, 6 de novembre, els actes de commemoració del 75è. Aniversari de la Batalla de l'Ebre a la Terra Alta.

 

Una commemoració que s'iniciarà, a les 19.00 hores, a l'Arxiu Comarcal de la Terra Alta, amb l'acolliment de la Flama de Germanor, provinent del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

A continuació, s'inaugurarà l'exposició "Cartells de la Guerra Civil a Catalunya" de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Una mostra que ofereix una selecció de cartells originals que apropen al ciutadà la memòria d'unes imatges, que són un valuós testimoniatge d'aquell conflicte bèl·lic, on el cartellisme va assolir una gran expressivitat i un protagonisme rellevant com a eina de propaganda i de sensibilització de la societat.

 

Seguidament, l'historiador, escriptor i periodista, Joan Pallarès, oferirà la conferència "Interrogants i respostes de la Batalla de l'Ebre". I l'acte clourà amb la lectura del manifest del 75è. Aniversari de la Batalla de l'Ebre, a càrrec del director de l'Escola Puig Cavaller de Gandesa, Bernardino Roig.