Cercar en aquest blog

1/25/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre actualitza el conveni de prestació d’atenció bàsica de serveis socials als ajuntaments per tal d’adequar-se al context actual

L'ens comarcal del Baix Ebre ha celebrat aquest divendres la seva sessió plenària ordinària del mes de gener. En aquest sentit, les temàtiques analitzades
debatudes en el transcurs del ple han disposat d'un caire social atès que gran part dels punts destacats han estat en relació amb les polítiques socials.

D'aquesta manera, el plenari ha aprovat, per unanimitat, la renovació del conveni marc amb els diferents ajuntament de la comarca per tal que l'ens comarcal continuí prestant l'atenció social primària als municipis del Baix Ebre. En total, l'ens comarcal té distribuïts entre les poblacions a 14 treballadores socials i 4 educadores socials.

Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, l'actualització d'aquest conveni "permet adequar la prestació del servei davant de les emergents circumstàncies sobrevingudes a partir de l'actual situació econòmica". Per aquest motiu, Soler ha subratllat que "s'han adaptat les hores de prestació del servei i el seu cost als ajuntaments de la comarca que s'ha ajustat al màxim reduint aquelles despeses supèrflues". En aquesta mateixa línia, el ple també ha aprovat, per unanimitat, l'actualització del conveni per a la realització del servei del Banc d'Ajudes Tècniques als ajuntaments de la comarca.

Per altra banda, en el transcurs de la sessió plenària també s'ha aprovat, amb el
vots favorables de CIU, ERC i PSC, una proposta de Presidència en relació a la
continuïtat de les inversions en condicionament i millora hidràulica al Delta de
l'Ebre a partir de la reversió dels percentatges del cànon de derivació de la Llei
18/81 que regula l'abastiment urbà i industrial dels municipis de la demarcació de Tarragona. Amb aquest canvi, el 80% del cànon és gestionat per la CHE i el 20% per l'ACA quan abans aquest percentatge era al revés.

El president de l'ens comarcal ha destacat que "amb aquesta proposta es demana la continuïtat dels percentatges com fins ara, i que es negocií un nou pla d'inversions d'adequació de la infraestructura hidràulica al Delta de l'Ebre per continuar caminant en la direcció de l'eficiència dels recursos hídrics i les necessitats del territori". El Consell Comarcal del Baix Ebre es converteix, d'aquesta manera, en la primera institució del territori que aprova aquesta proposta.

El plenari ha aprovat també per unanimitat les bases dels premis comarcals de recerca: Premi Pare Romanyà, al treball científic-tecnològic i Premi Federico Pastor, al treball humanístic-social-artístic. Aquests premis pretenen impulsar l'estudi, l'anàlisi i la recerca entre els alumnes de segon de batxillerat dels instituts del Baix Ebre.