Cercar en aquest blog

3/23/2014

Èxit de participació en la conferència "Qualitat de vida i alimentació"

Més de 200 persones han assistit a la xerrada “Qualitat de vida i alimentació” organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre. La conferència, impartida per l’especialista i doctora nutricionista, Maria José Rosselló, ha donat a conèixer alguns consells per tal de poder millorar la nostra salut i la nostra longevitat a partir dels aliments que ingerim.

A l’acte han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la vicepresidenta d’Atenció a les Persones, Júlia Celma, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, el conseller comarcal d’Esports i Joventut, Carlos Gilabert, la coordinadora territorial de l’Institut Catal{ de les Dones, Carme Valls, la representant de les dones del Baix Ebre i de la gent gran, Rosa Queral i Josep Carles Mariné, respectivament.

La conferència s’emmarca en les diferents activitats que el Consell Comarcal del Baix Ebre ofereix a les dones i a la gent gran de la comarca. Segons el president de l’ens comarcal, Lluís Soler, aquest tipus d’activitats “tenen la finalitat d’analitzar temàtiques rellevants per al dia a dia de les persones a partir de ponents de primer nivells que aporten els seus coneixements als
assistents”. De fet, l’any passat i en el mateix context, Eduard Estivill també va impartir una xerrada dirigida als mateixos col·lectius per explicar com dormir més i millor.

Al final de la xerrada s’ha obert un extens torn de preguntes per tal que els assistents poguessin resoldre amb detalls les seves inquietuds. Per a la vicepresidenta d’Atenció a les Persones, Júlia Celma, la conferència “parteix de l’objectiu de dinamitzar els consells consultius de la dona i de la gent gran, i ha tingut la finalitat de mostrar, des d’una vessant acadèmica, quins són aquells aspectes alimentaris que hem de millorar o que realitzem de manera inadequada en el nostre dia a dia pel que fa a l’alimentació”.

A part d’aquesta conferència, l’ens comarcal també ha creat un catàleg específic de formació i tallers dirigit a les dones i a la gent gran de la comarca. Entre les activitats oferides, més d’una quinzena, destaquen visites guiades i xerrades sobre la salut, l’alimentació, el medi ambient, etc.