Cercar en aquest blog

7/10/2014

Capella reclama a Sória que es desmantelli definitivament el Castor


La senadora d'Esquerra Republicana, Ester Capella, ha defensat aquest tarda davant el ministre d'Industria, Jose Manuel Soria, que davant la situació del Castor 'tocat de molt' i un cop l'empresa concessionària ha renunciat a gestionar-lo, 'quan pensa paralitzar i desmantellar de manera definitiva la instal•lació' ?. La senadora també ha reclamat 'qui pensa acabar pagant la inversió de 1.700 milios d'euros i si s'efectuarà la investigació necessària per determinar les responsabilitat polítiques pel procediment seguit'. Capella ha criticat que un projecte que ha estat un exemple 'd'opacitat informativa, falta de transparència, deslleialtat insitucional'.

Sòria ha respost dient que 'les decisions preses amb el Castor sempre ha tingut com a nucli central la seguretat de les persones i mediambiental perquè si no fos així avui seguiria havent emmagatzematge de gas al Castor' i s'ha posat la medalla d'haver suspès l'activat del Castor però no ha respost a les preguntes de la representat d'ERC.

Capella ha reclamat, en el torn de rèplica, al ministre Sòria -li que 'defensi els interessos generals , els públics, davant els interessos particulars, en aquest cas una empresa privada' i que 'no se subordini al poder econòmic de Florentino Pérez i que no siguin els ciutadans els que acabin pagant els seus despropòsits' i ha afegit que cal que 'cadascú accepti la seva responsabilitat i el seu Ministeri, també'.

Sòria ha tancat la seva intervenció posant-se la medalla d'haver denunciat la clàusula que permet la indemnització a Florentino, però no ha fet cap referència ni al desmantellament ni a si s'haurà d'indemnitzar a l'empresa ha renunciat a la concessió.