Cercar en aquest blog

7/30/2014

Convocades les subvencions per a projectes d'entitats del Tercer Sector Ambiental de Catalunya


Tossa Plana de Lles-Puigpedrós.
Tossa Plana de Lles-Puigpedrós. Foto: Kiku Camps
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha convocat les subvencions a entitats sense ànim de lucre del tercer sector ambiental de Catalunya per al finançament de projectes d'educació i sensibilització ambiental duts a terme durant els anys 2014 i 2015 per dues o més associacions i/o fundacions del tercer sector ambiental de Catalunya en règim de col·laboració. Poden optar a aquesta convocatòria els projectes d'educació i sensibilització ambiental que tinguin com a objectiu conservar els ecosistemes aquàtics continentals, litorals o marins; conservar els boscos antics, vells i madurs de Catalunya; valorar els serveis ambientals dels ecosistemes forestals; o lluitar contra el malbaratament alimentari. L'import màxim subvencionable per projecte és de 40.000 euros, i la dotació màxima prevista en aquesta convocatòria és de 600.000 euros.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat promou i impulsa el Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya 2011-2014, per enfortir la capacitat operativa de les entitats que conformen el tercer sector ambiental de Catalunya, en el sentit de facilitar la creació de xarxes d'interacció, impulsar projectes innovadors i fer més visible la funció social de les entitats. En connexió amb les línies d'actuació d'aquest pla, es vol fomentar la col·laboració entre les entitats mitjançant una línia específica de subvencions, adreçada al finançament de projectes d'educació ambiental en què participin de manera conjunta dues o més entitats.
 
Les Nacions Unides han declarat el període 2011-2020 com la Dècada de la biodiversitat. Per aquesta raó, la convocatòria de subvencions s'adreça a actuacions de sensibilització i educació ambiental relatives a la conservació dels ecosistemes aquàtics continentals, litorals o marins, i als ecosistemes agroforestals, i als serveis ambientals que aquests ecosistemes presten al benestar i al desenvolupament humà, la comprensió, interpretació i difusió dels quals convé de reforçar en un context de crisi global. Mitjançant el tipus d'actuacions que són objecte d'aquesta convocatòria, el Departament també vol incidir en l'assoliment d'un objectiu fonamental en matèria de protecció ambiental: la lluita contra el malbaratament alimentari.
 
Durant l'any passat, el Departament va subvencionar 16 projectes relacionats amb l'educació i la sensibilització ambiental també a través de grups de dues entitats en règim de col·laboració. En total, 32 entitats es van unir per desenvolupar projectes de protecció del medi ambient, concretament la conservació dels ecosistemes aquàtics continentals, litorals o marins, en especial, els serveis ambientals que presten al benestar de les persones, la reducció dels residus, i la disminució de la contaminació de l'aire en zones urbanes. En total, unes 12.000 persones es van beneficiar d'aquestes iniciatives impulsades per les entitats.