Cercar en aquest blog

8/13/2014

DESEMBASSAMENT PER RENOVAR L’AIGUA DEL MEANDRE DE L’EBRE AL SEU PAS PER FLIX

 Endesa realitzarà demà al matí un desembassament extraordinari de 150 m3 l'objectiu de renovar l'aigua del meandre del riu Ebre al seu pas per aquesta població de la comarca de la Ribera d'Ebre.

L'operació, que es portarà a terme entre les 8 i les 11 hores, comportarà deixar anar l'aigua a través de les comportes de la presa en lloc de per les turbines.

D'aquesta manera, es garanteix el manteniment mediambiental del meandre i alhora, coincidint amb la festa major de Flix, es facilita el desenvolupament d'activitats lúdicoesportives.

Aquesta actuació es fa un o dos cops l'any i no és l'única iniciativa que la Companyia desenvolupa per tal de sanejar el riu. Almenys dos cops l'any (a la primavera i a la tardor) també es realitzen desembassaments extraordinaris que impliquen la coordinació de les tres centrals d'Endesa a l'Ebre (Mequinensa, Riba-roja i Flix, per ordre de descens) per netejar de macròfits el riu. De fet, l'últim cop que es va fer va ser precisament el 4 de juliol, fa poc més d'un mes i mig, que va comportar l'avinguda de fins a 1.200 m3d'aigua.