Cercar en aquest blog

8/27/2014

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, pregoner de la Festa Major de Móra d'Ebre

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell i Canalda, serà el pregoner de la Festa Major de Móra d'Ebre. La lectura del pregó tindrà lloc el dijous dia 28 d'agost, a les 22.30 h, a la paça de Baix. Durant l'acte tindrà lloc la proclamació de la Pubilla, Damisel·les, Hereu i Fadrins 2014, representants de la Lleva de 1996.

Abans de començar el pregó, Els Pirates de l'Ebre oferiran al públic assistent una petita audició. Després dels parlaments, hi haurà una sorpresa amb majúscules. I per finalitzar, el grup vocal Deudeveu, guanyador de la primera edició del concurs de TV3 Oh Happy Day!, oferirà una actuació.

Actes de la Festa Major de Móra d'Ebre del dijous 28 d'agost

A les 10 h, al davant del Club Nàutic, II Ornitopiraguada Móra d'Ebre-Benissanet. Baixada amb piragua pel riu Ebre de Móra a Benissanet, passant per l'illa del Galatxo, Mas de l'Illa i l'Illa de Benissanet, declarats espais d'interès natural. Inscripció prèvia al 7 de Ribera i Enblau.cat,al preu de 15 €. Organitza: Grup de Natura Cubeta de Móra.

A les 11.30 h, a la Residència Natzaret Bingo extraordinari de Festa Major.  L'últim campionat d'aquesta Festa Major a la Residència Natzaret serà el ja tradicional Bingo. Organitza: Residència Natzaret.

A les 13 h, a la Plaça de Baix, Enlairament de coets i tradicional repic de  campanes anunciant l'inici de la Festa Major 2014. Com cada any, a l'inici de Festa Major, sonaran les traques per tota la població. Es faran petar 3 traques, distribuïdes a l'Avinguda Comarques Catalanes, Plaça de Dalt i Plaça de Baix, on es farà la tronada de benvinguda de la Festa Major. Organitza: Comissió de Festes.

A les 16.30 h, a la font del Poliesportiu, V Correbars 2014. L'arrancada serà a la font del Poliesportiu, amb recorregut per l'avinguda Comarques Catalanes i el centre de la  vila amb carrossa, música, batucada i fi de festa al passeig del Pont. L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament de  Móra d'Ebre i dels següents bars i locals: Poliesportiu, La Beerreria, Cafè Comarques, Avinguda, L'Ebre, Casal, Cosmos, 9 Turú, Megalític, Lord Nelson, Freeman, Deporte, Gelateria Jijonenca, Xiringuito, Genius i Restaurant Le Loup. Es prega als habitants morencs que preparin aigua per llençar durant el calorós recorregut. Per participar, caldrà inscripció prèvia. Organitza: Correbars Móra d'Ebre.

A les 17 h, a la Residència Natzaret, Acte de lliurament dels premis dels diferents campionats. Els campions i participants dels diversos Campionats de la Residència Natzaret rebran els trofeus i medalles corresponents. Hi haurà l'actuació del Gegants, Capgrossos i Grallers de Móra d'Ebre. Com a cloenda, repartirem un berenar especial. Organitza: Residència Natzaret.

A les 17 h, a les pistes de Pàdel, Torneig de Pàdel de Festa Major. El Club de Tennis Móra d'Ebre organitza el Primer Torneig de Pàdel de Festa Major.  Organitza: Club Tennis Móra d'Ebre.

A les 18 h, al Bar Megalític, Festa de la Cervesa amb aperitius i tapes. Organitza: Bar Megalític.

A les 18 h, al Camp Municipal d'Esports, Partit de Futbol de Festa Major del Club Esportiu Olímpic Móra d'Ebre. El Club Esportiu Olímpic Móra d'Ebre disputarà un interessant partit amistós, com a preparació per la propera temporada 2014/2015, davant de la seva afició. Organitza: Club Esportiu Olímpic Móra d'Ebre.

A les 19 h, a La Llanterna Teatre Municipal, Inauguració de l'exposició d'il·lustracions d'Helena Frias. Helena Frias, il·lustradora i dissenyadora de Mórad'Ebre, que va realitzar la portada del calendari de l'Ajuntament 2014, exposa part de la seva obra al vestíbul del Teatre. Durant la Festa Major l'exposició restarà oberta al vestíbul de La Llanterna de 19.30 a 21 hores. Organitza: La Llanterna Teatre.

A les 20 h, a la Sala d'exposicions Julio Antonio, Acte d'inauguració de l'exposició de pintura dels Amics de l'Art. L'Associació Amics de l'Art organitza, com cada any, l'exposició de pintura realitzada pels membres de l'entitat. La inauguració anirà a càrrec de les autoritats, i l'exposició romandrà oberta els dies de la Festa Major de 19.30 a 21 hores. Organitza: Amics de l'Art.

A les 20.00 h, al Xiringuito del Passeig del Pont, Tast de Vins de la Ribera i Tapes. El Sr. Antoni Cutrona farà el guiatge dels vins, acompanyats amb unes tapes. Caldrà inscripció prèvia, amb places limitades, al Xiringuito. Organitza: Xiringuito.

A les 22.30 h, a la Plaça de Baix, Pregó de Festa Major a càrrec de l'Honorable Senyor Ferran Mascarell i Canalda, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Proclamació de la Pubilla, Damisel·les,Hereu i Fadrins 2014, representants de la Quinta de 1996. Abans de començar el Pregó, Els Pirates de l'Ebre oferiran al públic assistent una petita audició. Després dels parlaments, hi haurà una SORPRESA  AMB MAJÚSCULES. I per finalitzar el Pregó, el grup vocal DEUDEVEU, guanyadors de la primera edició del concurs de TV3 "Oh Happy Day!", actuaran mostrant la potència de la seva veu, cantant cançons conegudes amb una posada en escena sorprenent, i fent servir les seves eines interpretatives per fer viatjar musicalment els espectadors. Organitza: Ajuntament de Móra d'Ebre. Col·labora: Comissió de Festes.

A les 0.30 h a la Plaça de Dalt, Ball de Festa Major amb Banda Sonora. Organitza: Comissió de Festes.

A les 0.30 h, a la Pista Poliesportiva, IV Festa Blanca – Ibiza d'Ebre 2014. d'Imagina Ràdio, amb DJ's de l'emissora: Toni Rico, Ramon Bel... Per quart any consecutiu, Móra d'Ebre es vesteix de blanc per transformar-se en Ibiza d'Ebre. En aquesta edició, els amics d'Imagina Ràdio tornaran a posar-hi la música i la diversió. Hi haurà performance, visuals, fluorescències, gogos, regals i moltes més sorpreses. Organitza: Comissió de Festes.