Cercar en aquest blog

8/27/2014

EL PP de Tortosa critica la hissada d'una estelada per les festes de la Cinta

El Partit Popular de Catalunya a Tortosa davant l'anunci de què l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) hissarà una bandera estelada a la plaça del Bimil·lenari de Tortosa en  un acte que s' ha inclòs al programa de les festes de la Cinta 2014, vol expressar el  següent:

1er – Entenem que les festes Majors d'una ciutat són (han de ser) festes, festes per  a tots i festes sense política. Es convenient i saludable no polititzar-ho tot i en tot  moment. Els actes polítics tenen molts dies,arreu de l'any, per fer-se.

L'entitat Assemblea Nacional de Catalunya(ANC), proposa un acte, l' hissada d'una bandera estelada, d'evident caire polític amb divulgació d'una ideologia política legítima  però pròpia de tan sols un grup de ciutadans,

2on – Aquest acte es anunciat en el programa oficial de festes quan, considerem,
que aquests programa ha de tindre un ús acuradament neutral i no incloure actes de naturalesa política.

3er - L'Ajuntament de Tortosa compleix però l'esperonem per a que vetlli pel compliment i, en el seu cas, per que faci complir la legalitat vigent establerta per la
Constitució i en l'Estatut, envers l'ús i exposició públics de banderes i ensenyes oficials i no oficials i, tanmateix, asseguri l'ús neutral dels espais urbans impulsant així unes festes majors lúdiques, populars i apolítiques.

3er – En principi, i per aquests motius, la nostra postura era de no participar en els actes de les festes però, creiem, que aquest criteri implicaria fer un defuig de les nostres obligacions amb la Ciutat, amb els nostres votants i amb la ciutadania tortosina, en general, al anteposar a ells, en una reacció purament política, la valoració de l'acte anunciat.

Desitgem a tota la ciutadania tortosina i visitants unes molt bones festes