Cercar en aquest blog

8/25/2014

Unió de Pagesos convoca demà una acció de protesta per la greu situació de la fruita dolça davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona


 

Unió de Pagesos, amb altres organitzacions, convoca demà al matí una acció de protesta per la greu situació en què es troba el sector de la fruita dolça arran del bloqueig de Rússia a les importacions de productes agraris de la Unió Europea, tenint en compte la situació de pertorbació de mercat que pateix el sector, i que ja es venia produint abans de l'anunci del boicot rus. El sindicat denuncia l'ajornament de la presa de decisions de la Comissió Europea per pal·liar el veto de Rússia.

 

A l'acció de protesta de demà hi participaran Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos; Josep Carles Vicente, responsable d'organització de la Comissió Permanent del sindicat, i Xavier Gorgues, responsable nacional del sector de la fruita dolça d'Unió de Pagesos, entre altres sindicalistes. A més, també hi participaran José Manuel de las Heras, coordinador estatal de la Unió d'Unions, i Luis Javier Navarro, representant d'Unió de Llauradors dels País Valencià i membre de l'executiva d'Unió d'Unions.

 

També hi participaran representants d'Asaja, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Actel, Fruits de Ponent i Afrucat.

 

Els representants d'Unió de Pagesos i de la resta d'organitzacions i empreses lliuraran a Ferran Tarradellas, representant de la Comissió Europea a l'Oficina de Barcelona un document amb les demandes del sector per tal que aquest organisme apliqui de manera urgent totes les mesures necessàries per pal·liar la greu situació del sector.