Cercar en aquest blog

8/23/2014

Veredicte dels Premis Serret de Literatura Rural

La primera edició dels Premis Serret de Literatura Rural es clourà la setmana vinent amb un certamen literari que presenta un extens programa d'activitats i visites culturals i de lleure als tres territoris de frontera entre Aragó, València i Catalunya: Morella, el Matarranya i la Terra Alta, El programa d'activitats, que tindrà el seu punt central dissabte 30 d'agost a les 20:00, ales dependències de l'Ajuntament de amb la proclamació del veredicte dels premis a càrrec deAna Santos Aramburu Directora de la BNE, tindrà lloc entre el 27 i el 31 d'agost i visitarà les poblacions de Gandesa, Calaceit, Beseit, Vall-de-roures i Morella.

Els Premis Llibreria Serret de Literatura Rural tenen com a objectiu promoure la creació literària relacionada amb el territori. S'atorguen en quatre modalitats: Literatura Rural en català, Literatura Rural en castellà, Literatura Rural en aragonès i millor Àlbum Il·lustrat Infantil Rural en català, castellà o anglès. Editorial Barcino publicarà la modalitat en català en la seva col·lecció Museu Vida Rural. Els guanyadors d'enguany han estat Francesc Roma i Casanovas en català pel
treball Estudis sobre patrimoni existencial a la Catalunya rural; Alicia Estopiñá Amela en castellà per la novel·la Bajo el mantel; i Luis Grañena i Sarah Jane Tolle per l'àlbum infantil il·lustrat The singing cat. El premi en llengua aragonesa, malauradament, s'ha hagut de declarar desert per falta de conformitat de les obres presentades amb els paràmetres del premi.