Cercar en aquest blog

9/18/2014

La I Marató del Priorat esdevindrà una festa esportiva i cultural amb més de 300 participants



El proper dissabte 4 d'octubre la cursa simbolitzarà la unió de l'esport, el paisatge i el viA poc més de tres setmanes per la I Marató del Priorat, més de 300 persones s'han inscrit a la cursa. La darrera promoció va dirigida a grups de runners que poden formalitzar la seva inscripció a preus més mòdics que l'individual: 29 euros per la Mitja Marató i 35 euros per la Marató. Entre els inscrits hi ha corredors amateurs i professionals com Periko Ortega i Hugo Figueras, guanyadors de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 el 2014 i 2013, respectivament, i Marc Fernández, que aquest any ha fet la Volta a Catalunya en 15 dies (1.200 quilòmetres). També convé destacar la participació de reconeguts comunicadors i amants de l'esport com els periodistes d'Esports
de TV3, Xavi Bonastre i Arcadi Alibés.

La I Marató del Priorat és un esdeveniment esportiu i cultural amb propostes perquè tothom gaudeixi de la cita, tant els corredors com els acompanyants, amics i familiars.

Així, està prevista la participació de dos grups de música que amenitzaran en directe la cursa per diferents punts del recorregut (Reservoir Rocks i La Canya del Metall), una batucada (Les Lloques), un violinista i els trabucaires de Reus que donaran el tret de sortida des de la Cooperativa Falset Marçà. De fet, l'interior de la Catedral del Vi de Falset serà l'inici del recorregut de la cursa que busca també posar en valor els elements arquitectònics i paisatgístics de la comarca. Així mateix, es podran degustar els millors vins de la DO Montsant i DOQ Priorat en els avituallaments previstos al llarg de l'itinerari, amb acompanyament de productes de la terra (com ara les sardines de les Peixateries Ortiz).

En la vessant lúdica, cal destacar que la cursa finalitzarà amb un arròs de tros i
botifarrada multitudinària al celler de Falset Marçà. Amb motiu de la I Marató del
Priorat s'han organitzat també curses infantils a càrrec del Consell Esportiu del Priorat i una classe de zumba amb la col·laboració del CTR Monterols. També es realitzaran visites teatralitzades a la Cooperativa, i s'obsequiarà els corredors amb vals de descompte 2x1 per visitar les Mines de Bellmunt del Priorat i el Castell del Vi, una ampolla de vi Ètim, la samarreta tècnica i altres vals de descompte.

La cursa es podrà seguir en directe gràcies a la col·laboració de BEEP i Veles i Vents oferirà la possibilitat de volar amb ultralleugers per seguir des de l'aire la cursa. Per la seva banda, membres de l'Associació Tàrraco Fotografia retrataran des de diferents punts el pas de la cursa.