Cercar en aquest blog

9/29/2014

L’Institut Ramon Muntaner impulsa per primer cop un projecte ocupacional en gestió cultural juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Obra Social de ​"​ La Caixa ​"​


 

L'Institut Ramon Muntaner, Fundació privada dels centres d'estudis de parla catalana, participada per la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, amb seu a Móra la Nova, posa en marxa un projecte ocupacional gràcies al patrocini de l'Obra Social de "La Caixa", la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya i l'assessorament de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Priorat. El projecte està adreçat a joves d'entre 18 i 25 anys amb formació en ciències socials i administració que encara no hagin tingut l'oportunitat de treballar en el seu sector per afavorir la seva inserció laboral. S'han ofertat 3 places, dues de tècnic mig documentalista en projectes de gestió cultural i una d'administratiu vinculat al sector cultural. Per tal de presentar el projecte que es porta a terme per primer cop a l'IRMU se us convoca a una roda de premsa el pròxim dijous.

Segons ha avançat la directora de l'IRMU, M. Carmen Jiménez "amb aquest projecte volem donar oportunitats als joves, generar moviment econòmic i intentar que continuïn arrelats a les seves poblacions d'origen" i és que, segons Jiménez, "en els darrers anys els joves amb formació, especialment els de l'àmbit de les ciències socials i les humanitats, han tingut molt poques oportunitats per a trobar feines relacionades amb els estudis que han realitzat i que els aporti una experiència laboral. Els coneixements en documentació, digitalització, tecnologies de la informació i gestió cultural necessiten sovint de la pràctica del dia a dia per a assolir unes competències bàsiques per a incorporar-se amb solvència al mercat laboral".

El patrocini de l'Obra Social de "La Caixa" fa possible la viabilitat del projecte i que aquests joves realitzin les pràctiques de manera remunerada en consonància a la seva formació.