Cercar en aquest blog

9/16/2014

Presentació de les VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta a la Cambra de Reus

La seu de la Cambra de Comerç de Reus ha estat l'escenari aquest dimarts de l'acte de presentació de la VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.

El Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Rural de la comarca, els consell reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta i el Grup de Sanejament Ramader d'Oví i Cabrum de la Terra Alta, han preparat plegats per a aquest any 2014, des del 19 de setembre al 26 d'octubre, la celebració d'aquestes VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.

En aquesta edició s'hi han sumat un total de 21 restaurants de la comarca, els quals oferiran als seus clients uns menús especials on la base del plat principal serà la carn de corder i d'altres productes agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i l'oli, tots dos emparats per les respectives denominacions d'origen. Amb el menú podem degustar l'oli emparat per la DOP. També compta amb la participació de 16 establiments d'allotjament que oferiran descomptes en el preu de les estades dels clients que acreditin haver consumit un menú del corder. Com a novetat d'enguany, comptem amb la participació de 8 carnisseries de la comarca promocionant el producte del corder. Tot plegat contribuirà a consolidar i engrandir una activitat que any rere any aconsegueix més ressò i participació entre els veïns de la comarca, de les comarques veïnes i dels visitants en general. 

Per promocionar les Jornades i per informar els clients, s'ha editat una guia de 44 pàgines on es fa l'explicació de cadascun dels menús, dels restaurants i dels establiments d'allotjament i carnisseries, del preu dels àpats, etc. La publicació es complementa amb informació de propostes turístiques que permetran conèixer els diferents atractius de la Terra Alta.

El tret de sortida d'aquestes VI Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta serà el dia 18 de setembre, a les 19.00 hores, amb la presentació oficial al Centre d'Informació del Parc Natural dels Ports, de Prat de Comte, per part de la Sra. Teresa Lluís i la Sra. Loreto Meix, autores del llibre "La cuina de la Terra Alta.

 

La presentació d'avui, realitzada amb la col·laboració de la Cambra, ha comptat amb la participació del president del CC, Carles Luz; la representant de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de la Terra Alta, Ana Palomé; el president de l'associació de Turisme de la Terra Alta, Felip Segura; i el secretari general de la Cambra de Reus, Joan Josep Sardà.