Cercar en aquest blog

10/21/2014

Benestar Social i Família atorga 100.000 euros a Càritas Diocesana de Tortosa en la convocatòria extraordinària per a la lluita contra la pobresa

El Departament de Benestar Social i Família ha resolt assignar 100.000 euros a Càritas Diocesana Interparroquial de Tortosa, en el marc de la convocatòria extraordinària de subvencions dirigides a entitats pel desenvolupament d'actuacions d'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat social, especialment aquelles que tenen infants a càrrec.

 

L'entitat rebrà 15.000 euros per a ajudes econòmiques a famílies en situació de vulnerabilitat per tal que es destinin exclusivament al desenvolupament del Projecte d'acompanyament i atenció personalitzada (pagament de despeses bàsiques de lloguer, llum, aigua, gas, farmàcia, pròtesis, higiene personal, beques menjador, material escolar, activitats extraescolars, etc.). D'altra banda, es destinaran 85.000 euros per a la prestació de serveis directes o indirectes a famílies en situació de vulnerabilitat en el marc del Projecte d'aliments, menjadors socials i robers (distribució d'aliments i roba usada a través de 30 parròquies i funcionament dels menjadors socials de Tortosa i Amposta).

 

 

Una convocatòria dotada de 2,5M€

Si bé a dotació inicial de la convocatòria extraordinària, publicada el mes de juny, era de 2M€, finalment el Govern l'ha pogut ampliar fins a 2,5M€. La naturalesa i tipologia de les entitats beneficiades és diversa: des d'entitats d'abast en tot el territori català com pot ser Creu Roja o la Fundació Privada del Banc dels Aliments a d'altres d'àmbit molt més local i focalitzat.

 

La convocatòria estableix dues línies bàsiques d'actuació. La primera té com a finalitat subvencionar aquelles entitats que, durant l'any 2014, proporcionin ajudes econòmiques a famílies adreçades a cobrir necessitats bàsiques d'alimentació, higiene personal, vestimenta, medicaments o altres productes per promoure la millora o preservació de la salut i les despeses de manteniment bàsic de la llar. La segona va destinada a la prestació de serveis directes o indirectes a famílies en aquests mateixos àmbits d'actuació.

 

En aquest sentit, el conjunt d'entitats que es beneficiaran de la convocatòria rebran 1.325.000€ per finançar 37 projectes vinculats a ajudes econòmiques i 1.175.000€ per dur a terme 43 iniciatives destinades a la prestació de serveis directes o indirectes.  

 

El Govern ha adquirit el compromís de mantenir de cara a l'any vinent aquesta convocatòria extraordinària que impulsa el Departament de Benestar Social i Família.