Cercar en aquest blog

10/30/2014

Benestar Social i Família ofereix formació i pràctiques en neteja i reparació d'embarcacions a deu joves aturats del Montsià


Els nois amb l'acreditació per haver fet el curs Fórmula Jove


Aquest matí a l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita deu joves de 18 a 29 anys han rebut,  de mans del director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i del president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, els diplomes que acrediten que durant un mes i mig han rebut formació pràctica de neteja i reparació d'embarcacions en el marc del Projecte Fórmula Jove.

 

Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i amb la col·laboració del Consell Comarcal, està dirigit a joves que van acabar l'ESO però que no van continuar estudiant i no han trobat feina. Amb el projecte és vol incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals d'aquests joves.


Els deu joves han fet el curs del 10 de setembre al 27 d'octubre. En total han cursat 130 hores de teoria amb continguts que inclouen la tecnologia naval, el procés de trasllat i càrrega, les tècniques de reparació d'elements pesquers, el manteniment de la xarxa i dels equips de maniobres així com la prevenció de riscos laborals i mediambientals. Les classes han anat a càrrec d'un professor de l'Escola de Capacitació Marítimo-Pesquera de l'Ametlla de Mar.

 

La segona part ha consistit en 70 hores de pràctiques a l'empresa Barcos La Ràpita SL. Aquesta companyia disposa d'un varador de 10.000 metros quadrats al port en els quals es fan serveis de reparacions elèctriques, mecànica, pintat, neteja i renovació d'entapissats, cortines, moquetes i tendals.

 

Durant l'entrega de diplomes, Toni Reig ha explicat que "el projecte Fórmula Jove incrementa les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual". Així mateix, ha destacat que aquest programa busca vincular els joves l'activitat econòmica arrelada al territori.

 

Aquesta és la quarta convocatòria del Projecte Fórmula Jove que la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família organitza a les Terres de l'Ebre. Els anteriors programes han tingut lloc a Gandesa (Terra Alta), La Sènia (Montsià), i Ascó (Ribera d'Ebre).