Cercar en aquest blog

10/01/2014

Demà entren en servei el bus exprés.cat de les Terres de l'Ebre, l'abonament T-10/120 i noves expedicions a Barcelona

 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat posa en servei demà tres importants actuacions que milloren les comunicacions amb autobús a les Terres de l'Ebre: la nova línia de la xarxa exprés.cat que comunicarà Tortosa i Alcanar, amb parada també a Amposta, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar; la nova targeta multiviatge T-10/120 que permet fer 10 viatges en 120 dies al preu d'1 euro el trajecte, el que suposa un estalvi de més del 50% respecte els preus dels bitllets actuals; i el reforç de les comunicacions amb Barcelona, amb més expedicions a les línies Tortosa-Barcelona i Montsià-Barcelona.
 
 
La nova línia e3: Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-les Cases d'Alcanar-Alcanar tindrà 18 freqüències de dilluns a diumenge (9 d'anada i 9 de tornada), amb sortides cada dues hores, una velocitat comercial molt competitiva perquè només té tres parades intermitges i incorpora totes les prestacions de la xarxa exprés.cat:
 
  • Reducció del temps de viatge en 20 minuts respecte la línia convencional. El trajecte de la nova línia e3 tindrà una durada de 45 minuts.
  • Preu del trajecte: 1€.
  • Nova campanya d'informació  estàtica a les parades i a les estacions d'autobusos. Està previst en un futur posar informació en temps real a les parades.
  • Incorporació d'un vehicle nou totalment accessible.
  • Premsa gratuïta i wifi a bord.
  • Més intermodalitat: connexions amb serveis de transport urbà, tren i altres busos interurbans.
  • Imatge diferenciada.
 
La demanda anual del corredor Tortosa-Alcanar és de més de 280.000 viatgers.
 
El desplegament d'aquesta xarxa comporta millores en la flota de vehicles, garantint la qualitat, comoditat i l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com més serveis per als usuaris a l'interior del vehicle. També està integrada sota una nova imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.
 
 
Viatjar per les Terres de l'Ebre a 1 euro
 
Demà també es posa en marxa un nou abonament multiviatge T-10/120 per tal de promoure l'ús del transport públic en les comunicacions a les Terres de l'Ebre.  El nou títol de transport suposarà un estalvi de més del 50% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes entre les quatre comarques: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d'Ebre, de les línies d'autobusos gestionades per les empreses Hife, Plana i Autocars Carrera. L'actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l'objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d'una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre'n l'ús.
 
El preu del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, serà d'1 euro el trajecte, és a dir, que l'abonament costarà 10 euros. Es pot adquirir i recarregar als mateixos autobusos.
 
El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els  membres d'una mateixa família o un grup d'usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis autobusos.
 
Reforç de les comunicacions amb Barcelona
 
I també demà es milloren les comunicacions amb autobús entre les Terres de l'Ebre i Barcelona amb més expedicions a les línies Tortosa-Barcelona i Montsià-Barcelona, operades totes dues per Hife, que guanyaran un total de sis expedicions cadascuna.
 
El servei Tortosa-Barcelona, amb parada també a l'intercanviador de l'Aldea, passarà de les 14 expedicions actuals (7 d'anada i 7 de tornada) a 20 (10+10) de dilluns a divendres tot l'any. Pel que fa als dissabtes feiners de tot l'any es passarà de 8 expedicions (4+4) a 10 (5+5). El temps de recorregut és d'unes dues hores i quart.
 
La línia Montsià-Barcelona també passarà de les 14 expedicions actuals (7+7) de dilluns a divendres de tot l'any a 20 (10+10). I de 8 (4+4) els dissabtes feiners de tot l'any a 10 (5+5). Fa parada també a l'Aldea, Amposta, St. Carles de la Ràpita, les Cases i Alcanar. El temps del recorregut és d'unes tres hores.