Cercar en aquest blog

10/23/2014

El conseller d'Interior visita l'exposició que commemora el vintè aniversari de l'incendi de la Fatarella

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha visitat aquesta tarda l'exposició Terra cremada. Tragèdia, solidaritat i record, que recorda el vintè aniversari de l'incendi forestal en que van perdre la vida quatre membres dels Cos de Bombers de la Generalitat; un bomber i tres auxiliars forestals, i que va cremar 5.175 hectàrees als termes municipals de la Fatarella, Riba-roja d'Ebre, la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs i Nonasp, a l'Aragó.
 
Espadaler ha estat acompanyat per l'alcalde de la Fatarella, Jesús Ruana, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, la directora territorial del Departament d'Interior, Eva M. Ruiz, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Ramon Parés; el subdirector general operatiu, Albert Vilanova; i el cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Fèlix González.
 
L'exposició es pot visitar els caps de setmana fins al proper diumenge 2 de novembre al Casal de la Vila de la Fatarella (avinguda Catalunya, 3). A la mostra, a més de fotografies de l'incendi i dels operatius treballant en l'extinció del foc, també s'hi pot veure documentació relacionada amb el sinistre, com ara informes econòmics sobre les pèrdues que va ocasionar el foc, la normativa municipal contra incendis d'aquella època i un extens recull de premsa, entre d'altres. També s'hi exposen objectes que es van trobar en el lloc de l'incendi i s'hi projecta un vídeo amb un resum dels telenotícies on s'informava d'aquell foc.