Cercar en aquest blog

10/18/2014

El I Mercat de Proximitat obre els actes del “Casament Reial. Gandesa 1319” de la capital de la Terra Alta


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha inaugurat aquest matí la primera edició del Mercat de Proximitat de Gandesa, que obre les activitats programades pel "Casament Reial 1319" aquest dissabte 18 i diumenge 19 a la capital de la Terra Alta.

En l'acte inaugural, Xavier Pallarès ha assegurat aquest "mercat de proximitat, amb tot de productes km0 de les poblacions ebrenques és una mostra més del valor dels nostres productes. A més, Gandesa ha sabut conjugar el nostre present amb la història i la teatralització dels fets del 1319, amb la implicació de la ciutadania per avançar junts cap al futur".

El Mercat de Proximitat compta amb una vintena d'estands que presenten una gran varietat de productes de les Terres de l'Ebre; a més de la col·laboració dels comerços de Gandesa que ornat els establiments i han tret les parades al carrer, i també la participació de productors de la comarca veïna del Matarranya i de Morella. En aquest sentit, l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha volgut destacar la incipient col·laboració entre la Terra Alta, el Matarranya i Morella, en el projecte "Tres territoris una terra".

El "Casament Reial" és la commemoració dels fets històrics ocorreguts a Gandesa l'any 1319 amb una recreació teatralitzada del casament reial entre l'infant Jaume de Catalunya i Aragó i la princesa Leonor de Castella. Un casament que havia d'unir els regnes d'Aragó i Catalunya amb el de Castella i Lleó però, que després de la celebració de la cerimònia a l'església de Gandesa, l'infant Jaume va fugir per la seva vocació religioso, amb la qual cosa ni el matrimoni ni la unió dels dos regnes arribarien a consumar-se.

Aquesta teatralització, que es podrà veure demà diumenge, 19 d'octubre, en sessions matí i tarda, anirà a càrrec del Grup de Teatre "La Farsa de Gandesa" sota la direcció artística del gandesà Antonio Belart, amb les interpretacions dels 24 artistes amateurs del grup teatral i la participació de més d'un centenar de ciutadans, que col·laboren en la representació d'aquest "Casament Reial".