Cercar en aquest blog

10/11/2014

La DO Terra Alta és la gran premiada en l’entrega dels Premis Vinari 2014.

Mil·lenium 2011 del Celler Xavier Clua ha estat escollit com a millor vi català, atorgant-li el premi Gran Vinari d'Or.

4 Vinaris d'Or, 3 Vinaris de Plata i 4 Vinaris de Bronze són els èxits aconseguits pels cellers de la DO Terra Alta durant l'entrega dels Premis Vinari.

Com si es tractés d'un guió fet a mida, la DO Terra Alta es va convertir en la protagonista ahir a la nit durant l'entrega dels Premis Vinari 2014 a Vilafranca del Penedès i en aquest sentit, continua la seva consolidació i el reconeixement en el panorama vitivinícola català.

4 van ser els Vinaris d'Or pels seus cellers inscrits: Gran Vinari d'Or al Millor Negre de Criança, que també va ser el Gran Vinari d'Or al Millor Vi pel Mil·lennium 2011 del Celler Xavier Clua, Vinari d'Or al Millor Blanc Jove pel Petites Estones Blanc 2013 de Vins Mas Sersal, Vinari d'Or al Millor Rosat pel Nostra Senyora del Portal 2013 del Celler Piñol i Vinari d'Or al Millor Negre de Guarda pel Plana d'En Fonoll Selecció 2006 d'Agrícola Sant Josep (DO Catalunya).

També cal destacar els guardonats amb els Vinaris de Plata: Mas d'en Pol 2013 del Celler Xavier Clua en la categoria Blancs Joves, Lafou de Batea 2008 de Lafou Celler en la categoria Negres de Guarda i Equinox 2010 del Celler Batea en la categoria Vins Dolços, Rancis o de Postres.

Per últim els guardonats amb els Vinaris de Bronze: Clot d'Encís 2013 d'Agrícola Sant Josepen la categoria Blancs Joves, Somdinou Criança 2009 del Celler Cooperatiu de Gandesa en la categoria Blancs de pas per Fusta, Sang de Corb 2011 del Celler Frisach en la categoria Negres de Criança i Josefina Piñol 2012 del Celler Piñol en la categoria Vins Dolços, Rancis o de Postres.

D'aquesta manera la DO Terra Alta rep el reconeixement de molts anys d'esforç i treball per part de viticultors i cellers i un al·licient per seguir treballant i fer de la zona vitivinícola més meridional de Catalunya un paradís vitivinícola que sigui reconegut, ara sí, de manera definitiva.