Cercar en aquest blog

10/30/2014

L'Ajuntament de Móra d'Ebre congela els impostos i les taxes municipals durant el 2015

L'Ajuntament de Móra d'Ebre va celebrar el 29 d'octubre una sessió plenària ordinària en el decurs de la qual es van aprovar l'expedient de la modificació de les ordenances municipals per a l'exercici 2015. Com a conseqüència de l'aprovació d'aquest punt, els preus públics, els impostos i les taxes municipals no experimentaran cap increment respecte a l'any en curs.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, va explicar que aquesta congelació de les ordenances respon a la voluntat del consistori de donar suport a les famílies en un moment de crisi. En aquesta línia, cal dir que es van aprovar un seguit de "beneficis socials" en forma de bonificacions del 10% de l'import de l'impost de béns immobles (IBI) i de les taxes de la recollida d'escombraries, Escola Municipal de Música i Dansa, i Llar d'Infants a les famílies nombroses i monoparentals.

Altrament, també es va aprovar una ordenança que preveu incentius de promoció econòmica als emprenedors que creïn un establiment comercial a Móra d'Ebre. Es tracta d'una bonificació del 50% de tots els costos de tramitació (taxes per llicències, permisos, etc.) de l'obertura d'un nou establiment al nucli urbà de Móra d'Ebre. Aquesta bonificació s'augmentarà fins al 75% si l'establiment s'obre en algun d'aquests carrers: Antoni Assens, Dr. peris, Bonaire, Sant Antoni, Isabel, Santa Madrona i plaça de Dalt, ja que són vies urbanes de l'eix comercial tradicional que han vist disminuir la presència de comerços darrerament.

Altrament, i en el context de mesures contra la crisi, el ple municipal va aprovar una moció presentada pel grup de Convergència i Unió en què es demana l'aixecament de la suspensió de la llei catalana que prohibeix tallar la llum i gas a l'hivern en casos de pobresa energètica.